Як Кіровоградщина готується до Ліги Європи

Стадіон “Ніка” в Олександрії готують до  Ліги Європи. Наразі зроблено майже всі роботи з реконструкції. Залишились поточні косметичні ремонти.

Про це сьогодні, 21 липня, під час прес-конференції повідомив президент футбольного клубу “Олександрія”, голова Кіровоградської обласної держадміністрації Сергій Кузьменко.

На початку червня до Олександрії завітала комісія УЄФА з офіційним візитом. Головною метою була перевірка готовності стадіону до Ліги Європи. Відразу по завершенню чемпіонату  світу розпочалась реконструкція стадіону «Ніка» відповідно до вимог УЄФА.

«Це був виклик для нашої команди,  адже до першого турніру залишався лише місяць. Але ми впорались: маємо дозволи і від Федерації футболу, і від УЄФА. Зараз активно готуємось до проведення першого для нашої області матчу Ліги Європи», – розповів президент клубу і КОДА Сергій Кузьменко.

За короткий проміжок часу було зроблено чимало змін як в чаші стадіону, так і в самому комплексі:

  • встановлено додаткові відеокамери для спостереження;
  • вдосконалено системи допуску на стадіон із  встановленням 13 турнікетних систем;
  • Це дає можливість у будь-який час визначити точну кількість відвідувачів на стадіоні та зробити вхід більш контрольованим. Крім того, вболівальники будуть проходити первинний огляд біля турнікетів;
  • футбольне поле оснащено сучасним автоматичним поливом (18 розбризкувачів);
  • зроблено нові додаткові входи до чаші стадіону з боку 10-го сектору, щоб унеможливити рух стадіоном по колу і сутички фанатів різних команд;

  • збільшена кількість туалетів, згідно вимог УЕФА (чотири додаткових туалети);
  • обладнано нову систему освітлення, з встановленням чотирьох 35-ти метрових веж та монтажем 140 спортивних прожекторів, які забезпечать рівень освітлення футбольного поля більш ніж в 1400 люкс (наприклад, норми освітлення вечірньої вулиці досягає від 10 до 20 люкс, а освітлення у операційній повинно сягати 400 люкс).
  • у шостому секторі обладнали 20 місць для людей з обмеженими можливостями і 20 місць для їх супроводжувачів. Також встановлено окремий туалет відповідно до потреб візочників.

Читайте такожУ ФК “Олександрія” зміна основного складу

«Як вже зазначалось, у нас був місяць на реконструкцію. Увесь процес контролювався УЄФА: ми постійно надсилали їм фото, відео і різноманітні документи. Зараз ми вже вийшли на фінішну пряму, адже реконструкцію завершено на дев’яносто відсотків. Нині проводяться косметичні роботи, які у понеділок-вівторок вже будуть завершені. А вже у ці п’ятницю-суботу запрацює і нова система продажу білетів», – розповів директор ФК «Олександрія» Дмитро Кітаєв.

Щодо цінової політики, то квиток буде коштувати 25-30 грн, на будь-який матч. Першими зможуть купити квитки глядачі, які братимуть абонемент. Саме вони, в першу чергу, зможуть придбати білети Лігу Європи, при чому на  свої улюблені місця. Абонементи на перші два кола Ліги коштуватимуть 220-275 грн, залежно від сектору.

 «Найближча гра з Чемпіоном України ФК “Динамо” (відбудеться 23 липня, на НСК «Олімпійський» – ред.) не буде економією сил чи генеральним тренуванням, перед європейським поєдинком. Ми будемо грати на повній самовіддачі, – зазначив головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран. – Хоча, звісно, у пріоритеті у нас Ліга. Вже 28 приїдуть гості з Румунії або з Хорватії».

Більше фото тут.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар