Учасники Олімпіади-2016 від Кіровоградщини зустрілись із очільником ОДА

Очільник обласної адміністрації Сергій Кузьменко зустрівся з двома кіровоградськими спортсменами, які завоювали право брати участь у Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро. Під час зустрічі дзюдоїст Ньябалі Кеджау та стрибун у висоту Дмитро Яковенко розповіли голові ОДА про свої плани та амбіції.

“Мені дуже приємно, що цього року у складі національної збірної України на Олімпіаду до Ріо-де-Жанейро поїдуть і спортсмени від Кіровоградщини. Минулої Олімпіади, на жаль, такого не було, через що ми дуже переймалися”, – розповів очільник ОДА Сергій Кузьменко.

Дзюдоїст Ньябалі Кеджау, який першим з нашої області виборов право виступати на Олімпіаді-2016, розповів, що дуже вдячний Кіровоградщині за підтримку і допомогу, яку відчував від самого початку відбору.

“Я сподіваюсь завоювати медаль на Олімпіаді. З більшістю суперників вже неодноразово зустрічався на різних турнірах, були перемоги, були і програші. На Олімпіаді все так непередбачувано, тому все залежить від психологічного налаштування”, – поділився своїми враженнями майстер спорту міжнародного класу.

Спортсмен повідомив, що відбуває до Ріо-де-Жанейро 1 серпня, а вже 10 серпня зійдеться у першому двобої.

Стрибун Дмитро Яковенко розповів, що перед Олімпіадою він перевірить свої силі ще й на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який проходитиме з 6 по 10 липня у Амстердамі.

“Цього року я виступаю сильніше, ніж минулого, поступово набираю оптимальну форму. Поки не демонструю рекордних висот, бо є деякі технічні помилки”, – розповів майстер спорту, триразовий чемпіон України зі стрибків у висоту Дмитро Яковенко.

Тренер Дмитра Геннадій Здітовецький був менш скромним, ніж його вихованець, і висловив сподівання, що Дмитро на Олімпіаді виступить успішно, якщо розкриє вес власний потенціал.

Спортсмени-олімпійці від Кіровоградщини отримали з рук голови ОДА державні прапори України та прапори нашої області. У свою чергу, від тренерського колективу Ньябалі Кеджау Сергій Кузьменко отримав у подарунок статуетку з постатями двох борців, які зійшлись у двобої.

Насамкінець бесіди очільник ОДА побажав нашим олімпійцям успіхів у Ріо-де-Жанейро.

“Хочеться, щоб гімн України звучав на Олімпіаді на вашу честь”, – сказав Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, Ньябалі Кеджау кваліфікувався на Олімпіаду-2016 на турнірі серії “Masters” у Гвадалахарі (Мексика). Дмитро Яковенко виборов право представляти Україну у Ріо-де-Жанейро перемігши на Чемпіонаті України з легкої атлетики, який проходив у Луцьку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар