Нога Щедрого вдруге поспіль приносить “Зірці” перемогу (ВІДЕО)

Вчора, 29 квітня, у матчі 24-го туру першої ліги України лідер турнірної таблиці кіровоградська «Зірка» на виїзді протистояла київському «Динамо-2». Як і в попередній грі з «Нафтовиком-Укрнафтою», долю матчу вирішила права нога Артема Щедрого.

Сергій Лавриненко не міг розраховувати на Бориса Баранця, який через перебір карток пропускав цей тур. Тож замість нього зі старту очікувано вийшов Ігор Загальський, який залікував свою травму і вже навіть виходив на заміну в попередньому матчі. Замість Олександра Акименка, в центрі нападу, зі старту вийшов Роман Локтіонов, а на правий край захисту повернувся капітан Олег Допілка – Дмитро Фатєєв лишився на лаві запасних.

Уже на першій хвилині Ахлідін Ісраілов наніс удар у бік воріт «Зірки», та стався рикошет і м’яч полетів на кутовий. Розіграш стандарту до небезпеки не призвів. Кіровоградці відповіли своїм розіграшем кутового. Артем Щедрий подав до штрафного майданчика, і захисники «Динамо-2» не одразу винесли м’яч подалі від своїх воріт. А от на 15-й хвилині підопічні Сергія Лавриненка повинні були виходити вперед. Ігор Загальський чудовим розрізним пасом відправив у забіг лівим флангом Андрія Бацулу, який подав у штрафний майданчик, звідки приклався до м’яча Олексій Чичиков. Юрій Камінський його удар відбив перед собою, а на добиванні, з гострого кута, вище поперечини пробив Артем Щедрий. Фактично одразу підопічні Вадима Євтушенка провели атаку у відповідь, в ході якої «на побачення» з Пастом мало не прорвався Євген Трояновський. На щастя, вчасно в підкаті зіграв Максим Ковальов і вибив м’яч із-під ніг гравця «Динамо-2». Пізніше ще один неточний удар із вигідної позиції наніс Григорій Баранець.

У середині першого тайму Олександр Цибульник грубо зіграв проти Ігоря Загальського, за що отримав жовту картку. Кінцівку ж першої сорокап’ятихвилинки наші земляки проводили в постійних атаках, у результаті яких постійно прострілювали та подавали до штрафного майданчика, але захисники «Динамо-2» добре грали в обороні. Здалеку намагався поцілити по воротах Олександр Кучеренко, але вчергове м’яч пролетів над поперечиною. Тож, у першому таймі команди голів не забивали.

Друга сорокап’ятихвилинка знову розпочалась із кутового біля воріт «Зірки». Цього разу епізод виявився гострішим, ніж на самому початку гри. Євген Трояновський намагався головою замкнути верхову подачу, на щастя, неточно. А на 53-й хвилині Ігор Загальський заробив штрафний приблизно на тій же позиції, з якої Артем Щедрий забив у ворота «Нафтовика-Укрнафти» в попередньому турі. І цього разу вінгер, щоправда, тепер уже ударом у ближній кут, відправив м’яч у сітку воріт – 0:1. Одразу ж «Зірка» повинна була подвоювати перевагу. Надзвичайно активний Ігор Загальський заробив пенальті, сам же взявся його пробивати, але вдарив несильно і Юрій Камінський урятував свою команду, зафіксувавши м’яч у руках.

Не можна сказати, що кіровоградці почали грати на втримання рахунку, але на 60-й та 62-й хвилинах пропустили два небезпечних випади киян. Спочатку Гіоргі Джгереная вибіг практично сам на сам із Євгеном Пастом під гострим кутом, але наш голкіпер відбив удар захисника «Динамо-2». А згодом Ахлідін Ісраілов, зі штрафного удару, пробив трохи вище поперечини.

Ці два моменти стали єдиними, які дозволили створити біля своїх воріт гравці «Зірки». Надалі в контратаках підопічні Сергія Лавриненка повинні були вирішувати всі питання в цьому матчі. Посприяли цьому ще і нерви Олександра Цибульника, який за суперечки з арбітром отримав друге попередження і був вилучений з поля. За десять хвилин стовідсотковий шанс оформити дубль мав Артем Щедрий. Із кута штрафного майданчика він закручував м’яч у дальній кут, але господарів врятувала поперечина. Коли м’яч відскочив від неї у повітря, то після боротьби у штрафному майданчику, каркас воріт удруге врятував «Динамо-2» у курйозному епізоді.
На якісь конструктивні дії на чужій половині поля підопічних Вадима Євтушенка вже не вистачало. «Зірка» ж, навпаки, щораз вибігала в контратаки, в основному лівим флангом. Але забити більше не вдалося. Небезпечний простріл Андрія Бацули перехопив воротар Юрій Камінський, а за п’ять хвилин до закінчення матчу, своїх партнерів у штрафному майданчику шукав Артем Щедрий, та ні Олександр Деребчинський, ні його тезка Акименко пробити по воротах не змогли.

Тож, 0:1. У другому матчі поспіль завдяки штрафному удару, який реалізував Артем Щедрий, «Зірка» здобуває мінімальну перемогу.

Повне відео матчу кіровоградців проти «Динамо-2» ви маєте змогу переглянути на нашому сайті.

«Динамо-2» (Київ) – «Зірка» (Кіровоград) – 0:1 (0:0; 0:1).
29 квітня 2016 року (п’ятниця). Початок о 16:00. Київ. Стадіон «Динамо ім. В. Лобановського». 300 глядачів. Оцінка поля: 5. +19 С. Освітлення: природнє. Чемпіонат України, перша ліга, друге коло, 24-й тур.

Арбітр: Омельченко Олександр (Слов’янськ).
Асистенти арбітра: Пузанський Ростислав (Львів), Оганесян Дмитро (Луганськ).
4-й арбітр: Новохатній Володимир (Київ).
Спостерігач арбітражу: Возняк Сергій (Миколаїв).

«Динамо-2»: 12. Камінський Юрій, 3. Джгереная Гіоргі (27. Нестеренко Максим, 65), 5. Братков Антон, 7. Ісраілов Ахлідін, 8. Полегенько Павло, 9. Зубков Ілля (10. Немтінов Євгеній, 46), 13. Трубочкін Іван (к/к), 15. Цибульник Олександр, 18. Головко Олександр, 19. Жикол Дмитро (23. Дмитренко Володимир, 73), 20. Трояновський Євген.
Запасні: 1. Фастов Дмитро, 16. Мазур Мирослав, 17. Шарило Олександр, 33. Алєксєєв Владислав.
Старший тренер: Вадим Євтушенко.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем, 10. Допілка Олег (к/к), 11. Бацула Андрій, 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор (50. Акименко Олександр, 67), 22. Баранець Григорій, 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій (7. Мостовий Андрій, 89), 99. Локтіонов Роман (17. Деребчинський Олександр, 78).
Запасні: 33. Поштаренко Павло, 20. Фатєєв Дмитро, 24. Зубков Руслан, 85. Керножицький Сергій.
Головний тренер: Сергій Лавриненко.

Гол: Щедрий Артем (57).
Нереалізований пенальті: Загальський Ігор (59, воротар).
Попередження: Цибульник Олександр (22), Немтінов Євгеній (59), Ісраілов Ахлідін (59).
Вилучення: Цибульник Олександр (68, друге попередження).

за матеріалами прес-служби ФК “Зірка”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар