“Олександрія” перемогла в Одесі “Чорономорець” (ВІДЕО)

Зустріч в першому колі між «Чорноморцем» та «Олександрією» закінчилася безгольовою нічиєю, і якщо відверто, матч той вийшов занадто сірим, і не видовищним. Обидві команди грали дуже обережно і не часто наважувалися на масштабні атаки. Однак потенціал «моряків» і «городян» добре відомий, та й своїм уболівальникам команди заборгували, в цьому році ще не було у них перемог. Тому в Одесі слід було очікувати, що суперники порадують комбінаційною, гостроатакуючою грою, забитими м’ячами і кожна з команд буде намагатися здобути перемогу.

Для “Олександрії” матч в Одесі може стати знаковим з кількох причин. Підопічні В.Шарана можуть оновити свій рекорд в Прем’єр-лізі. У чемпіонаті «городяни» обходяться без поразок вже поспіль п’ять матчів, в яких олександрійці три рази перемогли і двічі зіграли внічию. Цікаво, що минулий рекорд городян був зафіксований також в березні 2003 року, команда не програвала п’ять матчів поспіль, хоча тоді була лише одна перемога. У той самий час в “Олександрії” в минулому турі була перервана рекордна гольова серія, яка тривала сім матчів, в яких «городяни» забили 14 голів. Варто обов’язково зазначити, що з урахуванням кубкових матчів ці серії «Олександрії» більш вражаючі, і вони тільки підкреслюють форму команди В.Шарана, яка, безумовно, проводить один з кращих своїх сезонів за весь час існування клубу.

«Чорноморцю» ж буде не просто в матчі з «Олександрією», командою, яка сповідує прагматичний, раціональний футбол. До того ж поки «моряки» в 2016-му році в офіційних матчах не забили жодного м’яча, є певні проблеми в команди О.Бабича з атакою. Також не можна забувати, що в одеської команди істотні фінансові проблеми. На цьому тижні суд заарештував акції «Чорноморця» і це може негативно позначитися на мікрокліматі в колективі.

Команда «Олександрії» вийшла на поле в футболках на підтримку Давіда Таргамадзе, який зазнав травми 15 березня в контрольному матчі проти  криворізького «Гірника». На правах господарів «Чорноморець», як годиться, відразу ж пішов в атаку, переважно атакуючи правим флангом. Олександрійці спокійно захищалися, а на дев`ятій хвилині М.Козак зробив гостру передачу на С.Микицея, який прокинув м’яч вздовж воріт, а А. Полярус в боротьбі з захисником розстріляв вже незахищені ворота Є.Боровика. Після пропущеного голу, «моряки» дещо знітились і дуже довго роздумували як діяти далі, а наші земляки почали грати більш розкуто і тактично грамотно. Перехопивши ініціативу, підопічні В.Шарана почали створювати гострі моменти біля воріт господарів поля, та виконали кілька небезпечних стандартів. В цей час на трибунах стадіону «Чорноморець» голосніше лунали голоси підтримки від вболівальників «Олександрії», які прибули разом з командою до Одеси. Справді, перший небезпечний момент виник  біля воріт олександрійців на 20-й хв., коли В.Куценко виконав штрафний, але його удар прийшовся в стінку нашого захисту. Перший хто був на м’ячі-К.Ковалець не зміг влучно пробити в ворота А.Новака. На 22-й хв. правий захисник «Олександрії» С.Микицей потужно пробив з-за меж штрафного майданчику, та його удар пройшов у безпосередній близькості над правим верхнім кутом воріт. В діях господарів відчувалася невпевненість та хаотичність. Та згодом   одесити почали створювати щось схоже на більш-менш осмислені атакувальні дії.  Так, на 26-й хв., опинившись у безпосередній близькості до воріт, небезпечно пробив Д.Коркішко, але А.Новак зіграв надійно. Наші земляки відповіли гострою атакою в якій Є.Банада виконав крос, а С.Кулішу залишалось лише підставити голову, та Станіслав не дотягнувся до м’яча. На 31-й хв.  В.Пономар достатньо довго тягнув м’яч по правому флангу, а потім пробив з-за меж карного майданчика досить сильно і неточно. А ще за хвилину з вбивчої дистанції не зміг вразити ворота Є.Боровика  М.Козак. Ідеальний момент відновити рівновагу в матчі підопічні О.Бабича втратили, після подачі кутового. А.Філімонов залишившись на самоті, не зумів замкнути передачу. На 40-й хв.після виконання стандарту одеситами, В.Калітвінцев потужно пробив, але м’яч пролетів мимо воріт. Кінцівка першого тайму пройшла   під диктовку господарів поля, які створили кілька гострих моментів біля воріт А.Новака, та якогось реального зиску з даної ситуації не домоглися. Підсумовуючі першу 45-ти хв., слід відзначити, що олександрійці змогли віднайти той «ключик» до воріт «Чорноморця», що дав змогу піти на відпочинок маючи перевагу в рахунку.

Зі стартовим свистком Д.Кутакова в другому таймі  вперед пішли наші земляки. В.Пономар зробив спробу пробити, але його удар заблокували захисники.  К.Ковалець в одній із атак заважав вибити м’яч А.Новаку за що  справедливо отримав попередження. На 59 хвилині після подачі кутового Є.Мартиненко зумів в боротьбі з захисником «Олександрії»  головою вразити ворота  А. Новака-1:1. Ідеальний контрвипад «моряки» провели на 63-й хв.  за участю Д.Коркішко-Є.Старікова-В.Калітвінцева з завершальним ударом О.Данченка.  М’яч потурбував сітку, але з зовнішнього боку. На 67-й хв. А.Полярус знову загрожував воротам «Чорноморця»,  але з його ударом справився Є.Боровик. Та через дві хвилини В.Шаран дає змогу відпочіти одному з самих активних гравців матчу-замість А.Поляруса виходить А.Чорній. Схоже вгадав з замінами В.Шаран. Провалився захист «Чорноморця» – двічі впритул пробивав В.Пономар, двічі рятував свої ворота Є.Боровик та був безсилим, щоб врятувати свою команду після  невідпорного удару Д.Леонова – 1:2, олександрійці вийшли вперед. Цей гол було присвячено травмованому гравцю «Олександрії», коли Дмитро взяв в руки футболку з написом «За Таргамадзе!», що було дуже зворушливо.

У подальшому в  складах обох командах відбувалися почергові заміни, та вони не змінили перебігу подій на футбольному полі. П’ять хвилин, які додав Д.Кутаков до основного часу поєдинку, олександрійці використали у своїх цілях: діяли впевнено та логічно довели матч до перемоги.

прес-служба ФК “Олександрія”
відео: ТСН Проспорт
Поширити:

Залишити коментар:

коментар