“Зірка” зіграла внічию з третьою командою Прем’єр-ліги

Кіровоградська «Зірка» продовжує підготовку до сезону. Вчора підопічні Сергія Лавриненка провели товариський матч із представником української Прем’єр-ліги – луганською «Зорею».

Кіровоградці ні в чому не поступалися своїм суперникам, а цей важливий з точки зору найближчих перспектив поєдинок завершився логічною нічиєю – 1:1.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби клубу.

Зрозуміло, що фаворитом протистояння були саме луганчани, адже вони нині посідають третє місце в елітному дивізіоні. Але першу атаку в матчі провели саме кіровоградці. Григорій Баранець знайшов на правому фланзі Олега Допілку, віддав йому м’яч, але простріл капітана виявився засильним. На 16-й хвилині грузинський легіонер наших суперників Джаба Ліпартія пробив із гострого кута, але навіть не влучив у площину воріт. «Зоря» заволоділа територіальною перевагою та почала кружляти навколо нашого штрафного майданчика, час від часу прострілюючи у район одинадцятиметрової позначки або роблячи навісні передачі у воротарський. Щоправда, ці передачі не несли ніякої загрози і їх чітко «перекушували» захисники «Зірки». Підопічні Сергія Лавриненка намагалися вибігати у контратаки, але грамотно діяла й оборона луганчан.

Та от на 31-й хвилині у ворота кіровоградської команди був призначений небезпечний штрафний. Андрій Тотовицький пробив, і м’яч на кутовий відбив Євген Паст, який, до речі, сьогодні святкує День народження. Після цього кутового наші захисники, на думку запорізького арбітра, збили Ярослава Квасова, і був призначений пенальті. Одинадцятиметровий чітко реалізував Андрій Тотовицький – 0:1. За дві хвилини до свистка на перерву пройшла контратака «Зірки», в ході якої м’яч був закинутий у штрафний майданчик «Зорі». Але воротар Олексій Шевченко перехопив цю подачу. Команди пішли на перерву за мінімальної переваги команди Юрія Вернидуба. Слід визнати, що до перерви «Зоря» більше володіла ігровою та територіальною перевагою, але наші захисники й голкіпер зіграли надійно і гольових моментів біля воріт Євгена Паста практично не було.

Команди відпочили всього п’ять хвилин. Одразу ж на старті другого тайму міг забивати Денис Безбородько, який щойно вийшов на заміну, але пробивши з лінії штрафного майданчика, не влучив у ворота. Та от згодом «Зірка» прибрала ініціативу до своїх ніг і почала атакувати ворота іменитого суперника. І на 53-й хвилині Григорій Баранець зрівняв рахунок, скориставшись пожежею у штрафному майданчику «Зорі» – 1:1. Підопічні Сергія Лавриненка продовжували контролювати хід подій на полі. У ворота Ігоря Левченка, який замінив Олексія Шевченка, цілив Олексій Чичиков, згодом Григорій Баранець, але з обома пострілами голкіпер суперників впорався. На 68-й хвилині команду Юрія Вернидуба від пропущеного м’яча врятувало лише диво. «Зірка» вибігла у швидку контратаку, яку ударом із близької відстані завершував Артем Щедрий, але м’яч пролетів у сантиметрах від стійки. У ці хвилини наставник «Зорі» помітно нервував на бровці поля та закликав своїх хлопців до більш уважних і наполегливих дій.

Усі намагання луганчан вийти вперед розбивались об надійний захист кіровоградців, який у другому таймі діяв безпомилково. Та мабуть, після перерви саме наша команда була ближчою до перемоги. У середині другої сорокап’ятихвилинки у ворота Ігоря Левченка було призначено два небезпечні штрафні, але обидва удари не досягають мета. На 88-й хвилині кіровоградці виконували три кутових поспіль, але справжня загроза після них не виникала.

Тож, нічия – 1:1. Тепер у лідера першої ліги залишився всього один контрольний матч (завтра проти запорізької команди «Россо Неро»), після якого команда повернеться до Кіровограда.

«Зоря» (Луганськ) – «Зірка» (Кіровоград) – 1:1 (1:0).

16 березня 2016 року (середа). Початок о 14:00. Запоріжжя. Стадіон НТБ «Металург». + 6 С. 50 глядачів. Товариський матч.

«Зоря»: 1. Шевченко Олексій (91. Левченко Ігор, 46), 2. Сухоцький Артем, 27. Ткачук Євгеній, 44. Чечер Вячеслав, 23. Дорошенко Кирило, 16. Ярмаш Григорій (к/к), 10. Ліпартія Джаба (22. Любенович Желько, 46), 8. Танковський Вячеслав (4. Чайковський Ігор, 57), 11. Де Менезес Мело Пауло Віктор, 29. Тотовицький Андрій (59. Безбородько Денис, 46), 17. Квасов Ярослав. Головний тренер:Вернидуб Юрій.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем, 10. Допілка Олег (к/к), 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис, 18. Кучеренко Олександр, 22. Баранець Григорій (24. Зубков Руслан, 83), 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій (5. Попов Роман, 73), 99. Локтіонов Роман. Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Голи: 1:0, Тотовицький Андрій (33, з пенальті); 1:1, Баранець Григорій (53).

Попередження: Баранець Борис (30), Ярмаш Григорій (57).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар