У Кіровограді бігли за Крим (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 12 березня, Кіровоград приєднався до всеукраїнської  акції “Пробіг за Крим”, ініційований ГО “Крим SOS”.

Небайдужі з усієї України одночасно бігли за ідею повернення Криму Україні.  У підсумку українці подолали 812 км – саме такою є відстань від Києва до Сімферополя.

“Подолати відстань у 812 км – за один день і з’єднати Крим з Україною. Вам здається це неможливим? Ви помиляєтесь! 12 березня у рамках бігового тренування Open Run Day ми об’єднали анексований Російською Федерацією півострів з материковою Україною завдяки RUN FOR CRIMEA та продемонстрували, що ми – одна країна. Неважливо, Ви професійний бігун чи абсолютний новачок. Головне – аби Ви всім серцем любили Крим і жадали його повернення”, – пишуть організатори всеукраїнської акції.

У Кіровограді ж подолали символічну дистанцію  – 507 м. Це тисячна частина відстані від Кіровограда до Сімферополя. На акцію прийшли троє бігунів-аматорів, які з прапором України у руках оббігли частину набережної Інгулу – навколо Козачого острова. Їх було всього троє, проте кожен знав, чому він сюди прийшов і з якими думками.

Роман Пикалюк – викладач КДПУ ім В. Винниченка. У подібному марафоні чоловік бере участь вперше, проте не перший рік займається бігом для свого здоров’я: “Це чудова ініціатива, коли популяризуються цінності для кожного і соціальні одночасно. Крим – це Україна”.

Приватний підприємець Олексій Піщанський цікавиться подібними заходами. Не так давно чоловік пробіг 21 км у естафеті від Черкаської до Миколаївської області – пробіг, присвячений бійцям АТО. Окрім того, Олексій брав участь у офіційних відкритих чемпіонатах.

“Ми всі, соціально активні люди, боремося за праве діло. Сподіваюсь, що маленьку часточку цієї ідеї ми донесемо до спільноти. Крим – це Україна”, – зазначив Олексій Піщанський.

Координатор акції у Кіровограді Іван Поліщук називає себе бігуном-аматором. Спортом займається ще зі школи, а серйозно взявся за біг – три роки тому. За цей час встиг узяти участь у кількох марафонах та півмарафонах. Зокрема, “Диким степом”, який проходив на Кіровоградщині. Окрім того, географ за професією займається спортивним орієнтуванням на місцевості.

“Ми біжимо за Крим і стверджуєм, що Крим – це Україна. Ми підтримуєм своїх співвітчизників у Криму. Впевнені, що півострів все-таки повернеться до складу нашої держави”, – зазначив Іван Поліщук.

На старті та на фініші пробігу спортсмени зробили фото з прапором України та Криму. Їх було лише троє і вони подолали символічну відстань, проте саме завдяки цим чоловікам Кіровоград не лишився осторонь всеукраїнської акції RUN FOR CRIMEA. І місто на Інгулі теж сказало: “Крим – це Україна”.

Більше фото тут

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар