“Зірка” зазнала поразки в останньому домашньому матчі 2015 року (ФОТОРЕПОРТАЖ)

В останньому домашньому матчі 2015 року кіровоградська «Зірка» на своєму полі приймала комсомольський «Гірник-Спорт».

Головний тренер кіровоградців Сергій Лавриненко вдався до експерименту в стартовому складі, а тому на позиції центрального захисника зіграв Олег Допілка.


На четвертій хвилині Олександр Кучеренко наніс удар по воротах з лівого флангу, та трохи не влучив у ближній кут, хоча політ м’яча контролював голкіпер Антон Ситніков. Та за десять хвилин за помилку в захисті «Гірник-Спорт» покарав «Зірку». Максим Ковальов загрався з м’ячем і відпустив його. Суперники одразу нанесли удар по воротах, який Паст відбив перед собою. Але ніким не прикритий у карному майданчику Герасимець добив м’яч у ворота — 0:1.

За дві хвилини «Зірка» мала шанс зрівняти рахунок. Романові Локтіонову трохи не вистачило, аби замкнути простріл з лівого флангу. Атака у відповідь гостей завершилась небезпечним ударом головою, який відбив голкіпер Паст. Комсомольці вимагали зарахувати м’яч як забитий, але арбітр вказав на кутовий.

У середині першого тайму «Зірка» насіла на ворота суперника, але ні Роману Локтіонову в одній атаці, ні Андрію Мостовому в іншій — не вдалось зрівняти рахунок. Ще у першому таймі Сергій Лавриненко замінив Бориса Баранця на Олександра Акименка. За п’ять хвилин Олександр відзначився жовтою карткою, яку отримав за напад на голкіпера. І тут, слід сказати «спасибі», що арбітр обмежився «гірчичником», адже міг і вилучити нападника «Зірки».

За десять хвилин після того, як пролунав свисток, що сповістив про початок другого тайму, «Гірник-Спорт» подвоїв свою перевагу. Сергій Дячук наніс дальній удар, а через рикошет від захисника м’яч по-зрадницьки перелетів Паста — 0:2. У кіровоградців не йшла гра в атаці, а от гості в контратаках могли ще не раз засмутити господарів. Так, Євгенові Пасту довелось ще раз рятувати свою команду після провалу в захисті. Подачу з лівого флангу замикав Сергій Дячук.

Та на 70-й хвилині кіровоградська команда таки забила один м’яч. Подачу Лупашка з лівого флангу головою замкнув Олександр Деребчинський. Це перший гол нападника у футболці «Зірки». За сім хвилин Андрій Мостовий міг зрівняти рахунок, але його дальній удар потягнув голкіпер Ситніков. А от «Гірник- Спорт» на 80-й хвилині результативно завершив свою контратаку. Руслан Івашко відгукнувся на подачу з лівого флангу і головою переправив м’яч у ворота.

Останню десятихвилинку «Зірка» проводила в постійних атаках, та м’яч ніяк не летів у ворота. Два схожих удари головою наносив Олександр Деребчинський, дальні удари Лупашка та Кучеренка воротар взяв на себе, а Чичиков із меж воротарського майданчика вистрілив на трибуну.

Отож, матч завершився з рахунком 1:3 на користь «Гірник-Спорту». «Зірка» поки зберігає за собою першу сходинку турнірної таблиці, але у понеділок наздогнати кіровоградську команду може «Оболонь», якщо на виїзді переграє маріупольський «Іллічівець».

Сергій Цигульський, спеціально для Першої електронної газети
фото: Дмитро Васильєв

Поширити:

Залишити коментар:

коментар