«Нива» – «Зірка» 0:1. Важка перемога над аутсайдером

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У матчі 12-го туру Першої ліги України кіровоградська «Зірка» у Тернополі зустрічалась з місцевою «Нивою». На матч з командою, яка посідає останнє місце в турнірній таблиці тренер гостей Сергій Лавриненко виставив атакувальний склад. Місце в ньому знайшлося лише для одного опорника Владислава Лупашка.

Зі стартових хвилин «Зірка» заволоділа м’ячем і перевагою в центрі поля. Та справді небезпечних моментів біля воріт господарів не виникало. Можна відзначити удар Акименка головою у руки голкіперу «Ниви» Плетеницькому, «пожежу» у штрафному майданчику тернопольчан, яку вчасно «загасив» екс-гравець «Зірки», а нині гравець «Ниви» Роман Бочкур. Якихось небезпечних атак у відповідь господарі не організовували, а тому перший тайм завершився нудними нулями на табло. Матч був схожим на той, який напередодні зіграла збірна України проти Македонії.

Щоб підсилити атаку одразу по перерві Сергій Лавриненко кинув у бій Бориса Баранця, який замінив Ігоря Загальського. За декілька хвилин на поле виходить й Артем Щедрий. Та «Зірка» ніяк не може створити реальної загрози біля воріт «Ниви». До того ж і господарі почали вибігати у контратаки.

У середині другого тайму четвертий арбітр переплутав номер на табло і Роман Локтіонов міг вийти на поле замість Максима Ковальова (№55), а не Олександра Акименка (№50). Але суддя виправив свою помилку. Як виявилось, краще б поле на своїх двох залишив Ковальов, а так його за три хвилини винесли на ношах через травму, яку Максим отримав у боротьбі з нападником «Ниви». Останні двадцять хвилин «Зірка» змушена була догравати в меншості.

Та все ж у нашої команди вистачило ресурсу, аби таки вирвати перемогу в цьому матчі. На 81-й хвилині Олексій Чичиков з гострого кута пробив Миколу Плетеницького, який діяв у цьому матчі досить вдало.

Матч завершився з рахунком 0:1 на користь «Зірки». Кіровоградська команда здобуває непросту перемогу в матчі з аутсайдером і закріплюється на першому місці турнірної таблиці Першої ліги України.

Сергій Цигульський для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар