“Зірка” вдома розгромно поступилася краматорському “Авангарду”

© fczirka.com.ua

Учора, 13 жовтня, у черговому матчі чемпіонату України футболісти кропивницької «Зірки» поступилися краматорському «Авангарду» із рахунком 1:5.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту “Зірки”.

Кропивничани приймали вдома суперника, який цього сезону поступався лише лідерам першості – «Волині» та СК «Дніпро-1».

Щоправда, гості мали двох дискваліфікованих футболістів у своєму складі, але кропивничани мали ще більше травмованих. Глядачами на трибунах були сьогодні Рудницький та Ходорченко. Маткобожик відбував дискваліфікацію за червону картку, а молодий Коноваленко після гри з «Гірником-Спорт» ще не скоро допоможе «Зірці» – в нього перелом ноги.

Гра розпочалася доволі жваво. Кропивницькі футболісти активно йшли вперед, чого не було у попередній грі в Горішніх Плавнях. Вже на 6-ій хвилині після кутового «Авангарда» в контратаці «Зірки» не розібрався з м’ячем Авер’янов, а момент справді був цікавий. Гості і господарі по черзі обопільно непогано атакували, тож гра обіцяла бути цікавою. Перший дзвіночок біля воріт Зеленського продзвенів на 13-й хвилині, коли Дугієнко невдало зіграв головою і Моісеєнко бив зльоту, але не влучив у рамку воріт.

А на 19-й хвилині арбітр Клим Заброда розгледів у боротьбі порушення правил з боку Хорольського у штрафному майданчику господарів. Свисток прозвучав практично з п’ятисекундним запізненням, і викликав бурю емоцій у господарів. Арбітр був невблаганний, а Іван Матяж невідпорним ударом відкрив рахунок.

Гравці «Зірки» дещо знітилися після пропущеного м’яча, але поступово вирівняли гру. На жаль, більшість атак у господарів проходили практично за одним сценарієм – довгою передачею вперед в розрахунку на Кондракова, який, на жаль, або опинявся в положенні «поза грою», або не міг зачепитися за м’яч. А от коли господарі підключали активних або Сьомку, або Бєляєва, тільки тоді атака «Зірки» проходила більш конструктивно.

Але все-таки найбільш небезпечні моменти були у гостей. В середині тайму Моісеєнко якимось дивом не влучив головою у ворота господарів, а вже наприкінці тайму потужний удар Кірієнка зі штрафного не досяг мети.

А другий тайм має стати зразком того, як не потрібно грати в обороні. Не дарма на післяматчевій прес-конференції Андрій Горбань виглядав засмученим і сказав про те, що саме так має діяти нападник, як діяв у цій грі Ігор Кірієнко.

Бенефіс Кірієнка розпочався після невдалої відкидки назад м’яча Авер’яновим. Кірієнко перехопив м’яч і пробив точно в кут воріт. Тільки господарі розіграли м’яч з центра поля, необхідно було цю процедуру повторювати. Микита Зеленський невдало виніс м’яч і Моісеєнко не довго думаючи пальнув метрів з 18-ти і знову точно в кут – 0:3. Ще через дев’ять хвилин Кірієнку не склало проблем в оточенні трьох захисників пробити Зеленського вдруге, а за чотири хвилини до кінця матчу чудову атаку і подачу з правого флангу завершити ударом головою і зробити хет-трик. Щоправда, між цими двома м’ячами красивий гол ударом зльоту після подачі Ярослава Поплавки забив Максим Авер’янов.

Ця поразка стала найбільшою для «Зірки» за останні 13 років в себе на полі. Не дивлячись на це, у футболістів команди вистачило мужності підійти до фан-сектору та подякувати за підтримку протягом усіх 90-а хвилин матчу. А Андрій Горбань на післяматчевій прес-конференції надзвичайно емоційно, як для себе, проаналізував гру. Він зазначив, що так грати не можна і пообіцяв, що надалі грати будуть лише ті футболісти, які цього хочуть.

«Зірка» (Кропивницький) – «Авангард» (Краматорськ) – 1:5 (0:1).

13 жовтня 2018 року (субота). Початок о 15:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля – 4. +17 С. 538 глядачів. Освітлення – природнє. Чемпіонат України, перша ліга, 1 коло, 13 тур.

Арбітр: Заброда Клим (Київ).

Асистенти арбітра: Коротін Володимир (Київ), Кєскюла Денис (Павлоград).

4-й арбітр: Кєвліч Єгор (Кропивницький).

Спостерігач арбітражу: Брюхов Павло (Кременчук).

«Зірка»: 96. Зеленський Микита, 3. Сафронов Олександр, 5. Хорольський Дмитро, 7. Авер’янов Максим, 9. Кондраков Данііл, 11. Збунь Олексій к/к (15. Савіцький Андрій, 81), 17. Сьомка Артем (39. Поплавка Ярослав, 67), 35. Виздрик Назар, 37. Нерубенко Дмитро (24. Павлюк Кирило, 86), 50. Дугієнко Олександр (77. Касімов Дмитро, 76), 99. Бєляєв Олександр (90. Лопушенко Ігор, 76). Запасні: 41. Льопка Роман, 74. Медведєв Марк, 93. Писарєв Станіслав. В.о. головного тренера: Горбань Андрій.

«Авангард»: 75. Денчук Артур, 4. Счастливцев Вадим, 77. Полюлях Микита (22. Гранкін Дмитро, 79), 43. Сухаров Олександр, 29. Ємець Владислав (20. Задерецький Дмитро, 83), 19. Сеницький Юрій, 21. Скоблов Дмитро (18. Воробєй Максим, 64), 7. Моісеєнко Олексій (49. Удод Михайло, 87), 9. Матяж Іван, 23. Шершень Михайло, 57. Кірієнко Ігор (8. Іващенко Олександр, 87). Запасні: 38. Солдатенко Вадим, Головний тренер: Косевич Олександр.

Голи: 0:1, Матяж Іван (19, з пенальті); 0:2, Кірієнко Ігор (59), 0:3, Моісеєнко Олексій (60), 0:4, Кірієнко Ігор (69); 1:4, Авер’янов Максим (79); 1:5, Кірієнко Ігор (86).

Попередження: Полюлях Микита (35, систематичне порушення правил), Кірієнко Ігор (45, неспортивна поведінка), Сеницький Юрій (52, неспортивна поведінка), Кондраков Данііл (54, неспортивна поведінка), Сафронов Олександр (88, неспортивна поведінка).

фото: fczirka.com.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар