Кропивницька “Зірка” поступилася ПФК “Суми”

© xpress.sumy.ua

Учора, 28 травня, на стадіоні “Ювілейний” у Сумах місцева команда приймала кропивницьку “Зірку”. І хоча поле на колись одному з кращих стадіонів країни, бажало бути ліпшої якості, команди хотіли продемонструвати все, на що здатні. У підсумку гра закінчилась на користь ПФК “Суми” – 3:1.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ФК “Зірка”.

«Суми» відразу пішли вперед, але «Зірка» виглядала вже командою, у якої не було хвилювання. Андрій Горбань виставив практично оптимальний склад. Захисна лінія працювала в активному режимі, але контратаки «Зірки» носили цілком осмислений характер. Господарі вже на початку матчу подали чимало кутових, але жоден з них не викликав ні паніки, ні ажіотажу біля воріт Марка Медведєва. Гості захищалися грамотно і контратакували гостро. Вже на 17-ій хвилині чудовий шанс мав Станіслав Писарєв, до якого відлетів м’яч, але метрів з 15-и він пробив над воротами. А вже через хвилину «Зірка» все-таки відкрила рахунок і в матчі, і в чемпіонаті. Пройшла атака правим флангом, де й цього разу був активним Ярослав Поплавка. Саме його взаємодія з Дмитром Нерубенком завершилася тим, що м’яч був доставлений до Авер’янова, який вийшов на ворота під гострим кутом, але зважився на удар. Артем Штанько м’яч відбив, але точно на Олексія Збуня, який невідпорно пробив низом – «Зірка» забиває перший м’яч сезону!

Господарі кинулися відіграватися, але тривалий час вся небезпека йшла, як і на початку матчу, виключно від кутових. Але зрівняли «Суми» рахунок з іншого стандарту – арбітр матчу після прострілу Ростислава Таранухи до штрафного майданчику призначив пенальті за гру рукою Олександра Маткобожика. Футболісти «Зірки» намагалися переконати його, що його рішення не вірне, але Дмитро Панчишин свого рішення не змінив. Сам Тарануха і розвів м’яч і Медведєва по різним кутам – 1:1!

Надалі гра проходила більше в центрі поля. Команди часто помилялися при передачах, тож іноді помилки доводилося виправляти недозволеними прийомами, і вже в першому таймі арбітр матчу показав три жовті картки. М’ячем більше володіли господарі, але реальних моментів для того, щоб вийти вперед, ні одна ні інша команди до кінця першого тайму так і не мали.

На початку другого тайму картина на полі не змінилася, але вже за перші 5 хвилин арбітр подвоїв кількість карток. Не можна було сказати, що гра була надзвичайно грубою, але якість поля аж ніяк не дозволяла продемонструвати футболістам хоч якісь навички техніки.

Підопічні Сергія Золотницького продовжували володіти перевагою, та з усіх моментів варто відзначити лише гарматний постріл на 57-ій хвилині з-за меж штрафного майданчику, коли гостей врятувала поперечка. А ось помилкою в захисті Єгора Лугового не скористався ні Ярослав Поплавка, удар якого був заблокований, ні Станіслав Писарєв, який зважився на дальній удар після того, як м’яч опинився у нього. Але, як і в першому таймі, м’яч пройшов високо над воротами.

А на 73-й хвилині «Зірка» провалилася в захисті. Поки Хамільтону надавали допомогу за межами поля, проста комбінація в стіночку закінчилася тим, що Володимира Яворського вивели на ударну позицію (якраз в зону Філіпа), і той потужно низом пробив Марка Медведєва.

Після цього сумчани намагалися більше контролювати м’яч, щоб не дати можливість «Зірці» провести атаку. Здавалося, що матч так і закінчиться з мінімальною перевагою ПФК «Суми». Та за дві хвилини до кінця матчу гості порушили правила в метрах 27-и від воріт. Віктор Лиховидько технічно пробивав точно під поперечину, та Марк Медведєв цей удар перевів на кутовий. А після розіграшу кутового Ярослав Рафальський у повітрі переграв високого Дугієнка і головою переправив м’яч у ворота Медведєва, який на виході не дотягнувся до м’яча.

Після третього голу доля матчу була вирішена. Футболісти «Зірки» не зуміли привезти з виїзду бодай один заліковий пункт, а попереду нашу команду чекає ще більш серйозний суперник – дніпровський «Дніпро-1».

Читайте також: Кропивницька “Зірка” поступилася у стартовому матчі Першої ліги

ПФК «Суми» (Суми) – «Зірка» (Кропивницький) – 3:1 (1:1).

28 липня 2018 року (субота). Початок о 16:30. Суми. Стадіон «Ювілейний». Оцінка поля – 4. +33. 1000 глядачів. Чемпіонат України, Перша ліга, 1 коло, 2 тур.

Арбітр: Панчишин Дмитро (Харків).

Асистенти арбітра: Зоренко Юрій (Київ), Вітт Олексій (Київ).

4-й арбітр: Кисельов Валерій (Суми)

Спостерігач арбітражу: Біць Мирон (Львів).

ПФК «Суми»: 55. Штанько Артем, 3. Лиховидько Віктор, 7. Шарай Станіслав (17. Переверза Петро, 46), 8. Рафальський Ярослав, 9. Мурашов Євген (99. Бовтрук Вадим, 46), 10. Яворський Вадим (27. Гордійчук Павло, 76), 11. Шарай Владислав (77. Козлов Артем, 46), 14. Луговий Єгор (6. Вечурко Микола, 62), 16. Кохія Давид, 20. Тарануха Ростислав, 22. Пінчук Тарас. Запасні: 66. Старущенко Анатолій, 23. Бубенцов Андрій. Головний тренер: Золотницький Сергій.

«Зірка»: 74. Медведєв Марк, 7. Авер’янов Максим (77. Касімов Дмитро, 86), 10. Рудницький Іван, 11. Збунь Олексій, 23. Маткобожик Олександр, 28. Хамільтон-Роллінгс Філіп, 37. Нерубенко Дмитро, 39. Поплавка Ярослав, 50. Дугієнко Олександр, 85. Ходорченко Микита (5. Хорольський Дмитро, 76), 93. Писарєв Станіслав. Запасні: 14. Боздаган’ян Михайло, 15. Савіцький Андрій, 90. Лопушенко Ігор, 97. Коноваленко Максим. В.о. головного тренера: Горбань Андрій.

Голи: 0:1, Збунь Олексій (18); 1:1, Яворський Володимир (32, з пенальті); 2:1, Яворський Володимир (74); 3:1, Рафальський Ярослав (89).

Попередження: Авер’янов Максим (24), Ходорченко Микита (34), Тарануха Ростислав (46), Рудницький Іван (47), Лугачов Єгор (50), Писарєв Станіслав (81), Яворський Вадим (87), Маткобожик Олександр (87).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар