Кропивницька “Зірка” зіграла внічию з кам’янською “Сталлю”

© ФК "Сталь"

Не дарма ж наставник «зіркових» Роман Монарьов, після перемоги над «Чорноморцем», говорив, що попереду в його команди ще п’ять фіналів. І перший із них відбувся на «Оболонь Арені», де кропивничани протистояли кам’янській «Сталі» й здобули нічию – 1:1.

Про це йдеться на сайті ФК “Зірка”, повідомляє Перша електронна газета.

Наш тренерський штаб вирішив внести корективи до переможного складу, який здолав «Чорноморець», задіявши в опорній зоні Авер’янова й повернувши в основу Цюпу, який, забігаючи наперед, знову підвів свою команду. Ну, а Гедж і Загальский залишилися в запасі.

Гості розпочали матч більш рішуче, намагаючись високо пресингувати суперників. Вже в дебюті після скидки Петрова здавалося, що м’яч у штрафній потрапив у руку комусь із захисників «сталеварів», але Євген Арановський порушення не вгледів. А от на 5-й хвилині рефері призначив штрафний на наші ворота на правому фланзі. Та розіграли його господарі настільки невдало, що Білоног помчав у контратаку, але вигадати щось креативне не зміг і м’яч суперники перехопили. Згодом Сергій Петров зліва своєю передачею в штрафну відрізав кількох захисників, але Білоног замість того, щоб пробити сходу, став обробляти м’яч і перспективну можливість створити реальну небезпеку воротам Германа Пенькова було втрачено.

Тут потрібно відзначити, що конкуренти грали в невисокому темпі, більше думаючи про оборону й прекрасно розуміючи, чого може коштувати будь-яка помилка. Тож, м’яч більше перебував між штрафними майданчиками, де було багато жорсткої боротьби. У «зіркових» попереду активно працювали обидва нападники: Петров вигравав більшість єдиноборств на «другому поверсі», а Білоног постійно тримав у напрузі оборонців своїми швидкісними ривками. Господарі ж намагалися бити по воротах Євгена Паста здалеку, але без особливого успіху.

На 21-й хвилині із-за меж штрафної не дуже сильно й точно пробивав Петров – Пеньков ситуацію контролював. Далі трохи поквапився Білоног, пробивши метрів із 20-ти значно вище, хоча зліва та справа відкривалися й підключалися партнери. В наступній атаці гостей на ударній позиції, метрах у 18-ти від воріт «сталеварів», опинився Авер’янов, але удар у нашого півзахисника не вийшов і Пеньков легко забрав м’яч. А на 33-й хвилині арбітр не помітив відверте порушення поблизу штрафної Еберта на Петрові, а стандарт був дуже й дуже небезпечний. Таким же було закидання Цюпи на Авер’янова у штрафний майданчик, та голкіпер на мить випередив Максима.

А що ж «сталевари»? Іноді до нашої штрафної підопічні Ніколая Костова доходили, але загострювати ситуацію, не говорячи вже про удари, ніяк не вдавалося. Тут потрібно відзначити грамотні дії оборонців «Зірки», які перекривали усі вільні зони й нейтралізовували випади конкурентів. Правда, одного разу на 42-й хвилині кам’янці вдало розіграли стандарт і Кузик прострілював зліва та й тут оборонці кропивничан передачу перервали й винесли м’яч якнайдалі.

На 43-й хвилині «зіркові» ледь не «привезли» собі гол. Після подачі в штрафну, не розібралися між собою Паст і Гафаіті й м’яч відскочив до вільного Мисика. Але наш голкіпер, самовідданим кидком у ноги форварду, свою команду врятував, а удар Хоцяновського із 20-ти метрів пройшов значно вище цілі. Отже, не дуже цікавий і видовищний перший тайм, у якому конкуренти жодного разу так і не влучили в отвір воріт, закінчився цілком закономірною нульовою нічиєю.

У дебюті другого тайму, після помилки Ощипка, «зіркові» повинні були забивати. Білоног підхопив м’яч і вивів на ударну позицію Чичикова, але Олексій, знаходячись у штрафному майданчику, вирішив зробити передачу на вільного Авер’янова, котрого випередили захисники. Але, вдало зігравши на перехоплення, після кутового «зіркові» таки свого досягли. Олексій Збунь на лівому фланзі вдало обігрався з партнером й від лінії поля навісив у воротарський майданчик. Там Сергій Петров виграв боротьбу в повітрі у Германа Пенькова й головою вразив ціль – 0:1.

Та майже відразу після того, як гості вийшли вперед, вони не тільки залишилися в меншості, але й пропустили. Спочатку за друге попередження, причому в другому матчі поспіль, було вилучено Івана Цюпу й буквально тут же Євген Арановський призначив дуже суперечливий пенальті у ворота Євгена Паста. Боротьба Збуня та Климчука завершилася падінням останнього й рефері вирішив, що фолив кропивничанин. Євген Паст вгадав напрямок удару Кузика з «точки», але врятувати свою команду не зміг – 1:1.

Роман Монарьов вимушений був знімати з гри Білонога й укріплювати центральний плацдарм, випускаючи Геджа. А господарі побігли забивати другий гол, та Паст не дозволив цього зробити, зреагувавши на небезпечний удар Джонатана. Згодом бразилець, за неспортивні дії, отримав лише «гірчичника», хоча міг би побачити перед собою «червоне світло». Але в Євгена Арановського була інша думка.

© ФК “Сталь”

Для «зіркових» заключні 30-х хвилин перетворилися на боротьбу за сприятливий результат. Зрозуміло, що ініціативою володіли господарі, а гості могли розраховувати лише на швидкі контрвипади. Але із заміною стрімкого Білонога це завдання ускладнилося.

«Сталевари» ж, отримавши ще й психологічну впевненість, продовжували йти вперед. На 69-й хвилині, після кутового, зігравши на випередження, головою пробивав у ближній кут Хоцяновський – Паст зреагував і м’яч накрив. Згодом у кам’янців зліва пройшла передача у штрафну на Книша, а той віддав назад на набігаючих партнерів, та рикошетом від ноги Дмитра Фатєєва, який замінив Збуня, м’яч опинився в голкіпера кропивничан. Проте гості не відсиджувалися в захисті й намагалися відсувати гру від власних воріт. Данііл Кондраков, який вийшов на поле замість Авер’янова, спочатку заробив небезпечний штрафний, а після подачі Драченка наш форвард пробив метрів із 10-ти незграбно, втративши реальну можливість знову вивести свою команду вперед.

У заключні 10 хвилин протистояння «сталевари» пішли на рішучий штурм воріт конкурентів. Подачі в штрафну слідували одна за іншою, але захисники гостей тут боротьбу вигравали. Намагався забити, за рахунок індивідуальних дій, Кузик. Орест розхитав декількох візаві та пробив у ближній кут, але Паст, вкотре, зіграв дуже надійно.

«Зірка» відповіла своїм випадом, коли Кондраков знайшов своєю передачею Чичикова, а Олексій заробив кутовий. Після подачі корнеру бив Гафаіті – не влучно. А на 86-й хвилині Павло Полегенько зробив прекрасну зрячу передачу на Петрова й Сергій вирішив пробивати головою з лінії штрафного, але не влучив. Хоча паралельним курсом набігав Кондраков і, в разі передачі, міг би виходити сам на сам із голкіпером «Сталі».

До основного часу другого тайму арбітр компенсував 5 хвилин і призначив черговий штрафний у бік воріт «зіркових». Кузик пробивав у ближній кут і, після метушні у штрафній, добивання прийшлося в груди Гафаіті, хоча кам’янці вимагали призначення другого пенальті. Ну а потім гості не дозволили конкурентам підібратися до володінь Євгена Паста. Тож, фінальний свисток Євгена Арановського зафіксував нічию – 1:1.

Зважаючи на те, як розгорталися події після перерви, можна вважати такий підсумок протиборства позитивним для нашої команди, адже перевагу над «сталеварами» та «Чорноморцем» вдалося зберегти.


«Сталь» (Кам’янське) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:1 (0:0).

21 квітня 2018 року (субота). Початок о 14:00. Київ. Стадіон «Оболонь Арена». 217 глядачів. + 22 С. Чемпіонат України, 2 етап, 2 коло, 28-й тур.

Арбітр: Арановський Євген (Київ).

Асистенти арбітра: Журибіда Володимир (Луцьк), Маланчук Михайло (Кіцмань).

Четвертий арбітр: Бойко Сергій (Іванків).

Спостерігач арбітражу: Дердо Віктор (Чорноморськ).

Делегат ФФУ: Титаренко Юрій (Київ).

«Сталь»: 71. Пеньков Герман, 66. Еберт, 88. Ощипко Ігор, 2 .Джонатан, 16. Хоцяновський Артем, 8. Мисик Мар’ян, 10. Костенко Кирило (96. Нурієв Анатолій , 82), 23. Месхі Михайло, 94. Задерака Максим (к/к) (13.Копитов Дмитро, 61), 17. Кузик Орест, 11. Климчук Юрій (7. Книш Данило, 70). Запасні: 25. Сілецький Іван, 97. Якимів Андрій, 55. Антошин Антон, 3.Малакян Гор. Головний тренер: Костов Ніколай.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 5. Братков Антон, 7. Драченко Максим (к/к), 10. Білоног Дмитро (22. Гедж Арно, 58), 15. Збунь Олексій (20. Фатєєв Дмитро, 72), 16. Гафаіті Адель, 24. Авер’янов Максим (31. Кондраков Даніїл, 77) 38. Петров Сергій, 77. Чичиков Олексій, 93. Цюпа Іван. Запасні: 41. Льопка Роман, 21. Загальський Ігор, 27. Дришлюк Кирило, 94. Бангура Момар. Головний тренер: Монарьов Роман.

Голи: 0:1, Петров Сергій (50); 1:1, Кузик Орест (57 з пенальті).

Попередження: Гафаіті Адель (21), Цюпа Іван (44), Петров Сергій (47), Цюпа Іван (54), Джонатан (63), Костенко Кирило (79).

Вилучення: Цюпа Іван (54, друге попередження).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар