Кропивницька “Зірка” зазнала гіркої поразки від сербського футбольного гранда

Черговим суперником кропивницької «Зірки» на кіпрських навчально-тренувальних зборах був чинний чемпіон Сербії, володар Кубка європейських чемпіонів 1991 року, белградська «Црвена Звезда».

Про це повідомила прес-служба ФК “Зірка”.

Стартовий склад нашої команди був максимально наближеним до основного. Лише місце у воротах, замість травмованого Євгена Паста, зайняв Роман Льопка, на решті ж позицій – гравці, які, скоріш за все, будуть головною обоймою для Романа Монарьова в сезоні.

На початку звітного поєдинку, та й протягом усього першого тайму, складалося враження, що «Зірка» більше часу контролює м’яч. Але в основному ним володіла захисна лінія нашої команди. В атаці ж багато чого не вдавалося через неточні передачі. Відтак, моментів у першій половині гри було більше у «Црвени Звезди». Уже на четвертій хвилині Гелор Канга здалеку «вистрілив» над воротами. За дві хвилини серби провели атаку по центру, і лише Дмитро Фатєєв у останню мить зумів вибити м’яч з-під ніг нападника. «Зірка» ж спробувала провести свою комбінацію через лівий фланг, але прорив Адерінсоли Есеоли зупинив захисник.

Та вже на восьмій хвилині матчу белградці «розписались» у воротах Романа Льопки. Річмонд Боак’є, після передачі з лівого флангу та скидки під удар, низом пробив точно в кут воріт – 1:0. Кропивничани миттєво могли зрівняти рахунок, але Артем Щедрий прийняв чудовий пас на вихід, перебуваючи в офсайді. Ще за кілька хвилин Адерінсола Есеола вибігав на побачення з воротарем практично з центра поля, але в останній момент його наздогнав оборонець і відібрав м’яч.

Загалом, слід відзначити, що перший тайм видався напрочуд яскравим. Команди не затримувались у центрі поля, а постійно атакували й тиснули на ворота опонентів. Як підтвердження, гострі епізоди виникали чи не щохвилини. На 15-й хвилині Артем Сітало ввірвався до штрафного майданчика «звездашів», але прострілити не встиг – захисник вибив м’яч на кутовий. На 18-й хвилині уже Дмитро Фатєєв перервав фланговий навіс гравців «Црвени Звезди». На 21-й хвилині Роман Льопка врятував свою команду від голу, вигравши дуель у ближньому бою у Джона Руїса. Та за дві хвилини підопічні Романа Монарьова пропустили вдруге. Срджан Плавшич, добиваючи м’яч після заблокованого удару, не схибив – 2:0.

Згодом серби ще раз відправили м’яч у сітку наших воріт, але цей гол скасували через порушення правил. Атака «Зірки» у відповідь завершилася дальнім несильним ударом Артема Сітала точно в голкіпера. За хвилину після цього епізоду рахунок став 3:0. Срджан Плавшич оформив дубль, пробивши повз Романа Льопку при виході один на один.

На цьому белградці дещо збавили оберти, а наша команда почала багато атакувати, аби скоротити відставання в рахунку. Та от слалом Олексія Чичикова до штрафного майданчика зупинив захисник, а Адерінсола Есеола, котрий перехопив невдалий пас від голкіпера партнеру, не зумів як слід пробити п’ятою. Андрій Бацула віддав класний простріл у район одинадцятиметрової позначки, але через невеликий рикошет до м’яча не дістався Артем Сітало. Атака продовжилася навісним пасом від Олексія Чичикова, а завершилася гарматним «пострілом» Андрія Бацули, на який голкіпер суперників Філіп Манойловіч зреагував. Ще здалеку приклався до м’яча Есеола, але й цей удар українця нігерійського походження був неточним.

Утім, на 42-й хвилині старання гравців кропивницької команди були винагороджені. Есеола вивів на ударну позицію Чичикова, й Олексій пробив точно в ціль – 3:1. Але на останній секунді першої сорокап’ятихвилинки «звездаші» повернули собі перевагу в три голи. Другий забитий м’яч у цьому матчі до свого активу записав Річмонд Боак’є – 4:1.

Після перерви, слід зазначити, більш жваво виглядали підопічні Романа Монарьова. Наша команда за перші 15 хвилин створила низку моментів, один із яких завершився результативно. Ігор Загальський, після перехоплення м’яча, реалізував «побачення» з воротарем – 4:2. До того дві нагоди за дві хвилини змарнував Олександр Акименко. Спочатку, замикаючи подачу від кутового прапорця, нападник головою пробив вище, а згодом у ближньому бою не переграв стража воріт «Црвени Звезди». Згодом були дальні постріли Павла Полегенька над поперечиною й Артема Щедрого – в Олександра Акименка, що перебував у положенні поза грою.

Белградці ж на 61-й хвилині забили вп’яте. Хет-трик на свій рахунок записав Річмонд Боак’є, котрий скористався позиційною помилкою нашого захисту й невідпорно пробив по воротах, які у другому таймі захищав Вадим Солдатенко. Після цього голу гра дещо заспокоїлась, а швидкості впали. Можна згадати лише три небезпечні епізоди, що створили дві команди. «Зірці» свої нагоди реалізувати не вдалось (удар Артема Сітала після пасу від Ігоря Загальського було заблоковано, а Максим Авер’янов не переграв голкіпера, вибігши з ним віч-на-віч), а от серби забили шостий м’яч. Неманья Міліч замкнув простріл із правого флангу.

Отож, підопічні Романа Монарьова поступилися сербському чемпіону з рахунком 2:6. Але не забуваємо, що кропивничани проводять матчі на фоні неабияких навантажень. Головне для нашої команди – добре підготуватися до дуелі з «Дніпром» у чемпіонаті України, котра відбудеться о 14.00 26 лютого.

«Црвена Звезда» (Белград, Сербія) – «Зірка» (Кропивницький) – 6:2 (4:1).

10 лютого 2017 року (п’ятниця). Початок о 14:00. Кіпр. Пафос. Стадіон «Пафіако».+17 С. 50 глядачів. Міжнародний товариський матч.

Арбітр: Бєсєдін Артем (Росія).

Асистенти арбітра: Трофімов Олександр (Росія), Акінфєєв Лев (Росія).

«Црвена Звезда»: 22. Манойловіч Філіп, 2. Петковіч Марко, 3. Луковіч Алєксандар (к/к), 4. Ле Таллек Дам’єн, 5. Фрімпонг, 7. Руїс Джон (10. Міліяш Ненад, 66), 8. Канга Гелор (16. Міліч Неманья, 66), 14. Боак’є Річмонд (9. Павков Мілан, 73), 17. Плавшич Срджан, 20. Дональд Мітчелл, 33. Анджелковіч Душан. Головний тренер: Божовіч Міодраг.

«Зірка»: 41. Льопка Роман (30. Солдатенко Вадим, 46), 28. Полегенько Павло (95. Попов Роман, 74), 18. Кучеренко Олександр (84. Векляк Богдан, 83), 20. Фатєєв Дмитро, 11. Бацула Андрій (15. Збунь Олексій, 73), 8. Лупашко Владислав (к/к), 21. Загальський Ігор (27. Дришлюк Кирило, 78), 77. Чичиков Олексій (29. Жуков Микита, 46), 9. Щедрий Артем (22. Авер’янов Максим, 68), 10. Есеола Адерінсола Хабіб (50. Акименко Олександр, 46), 14. Сітало Артем (17. Бруно, 87). В. о. головного тренера: Монарьов Роман.

Голи: 1:0, Боак’є Річмонд (8); 2:0, Плавшич Срджан (23); 3:0, Плавшич Срджан (33), 3:1, Чичиков Олексій (42); 4:1, Боак’є Річмонд (45+1); 4:2, Загальський Ігор (50); 5:2, Боак’є Річмонд (61); 6:2, Міліч Неманья (82).

Попередження: Ле Таллек Дам’єн (20), Петковіч Марко (44).

Фото офіційного сайту ФК “Црвена Звезда”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар