Захисника “Олександрії” спіймали на допінгу: гравця можуть дискваліфікувати на 4 роки

фото fakty.ictv.ua

Захисник ФК “Олександрія” Станіслав Микицей попався на допінгу. У його крові знайшли сліди препарату для лікування гіпертонії, що є стимулятором серцевої діяльності, пише fakty.ictv.ua.

Строки покарання футболіста будуть залежати від його співпраці зі слідством.

Якщо Микицей погодиться, що приймав цей препарат і розповість про причини його використання, тоді його чекає 2-річне відсторонення від футболу. В іншому випадку захисника можуть дискваліфікувати на 4 роки.

Джерела в ФФУ підтвердили цей факт сайту terrikon.com:

“Документи надійшли з УЄФА. Це не мельдоній. Мова про препарат, який використовується для лікування гіпертонії, але відноситься до допінгу, так як є стимулятором серцевої діяльності.

Тепер буде розбір польотів, яким чином ця речовина потрапила в організм гравця. В принципі, варіанти термінів покарання залежать від футболіста. Якщо він погоджується з тим, що так, він вживав, і йде назустріч у розслідуванні причин використання допінгу, то його чекає 2-річний бан.

Якщо вперто каже, що, мовляв, він нічого не брав – а дослідження проводилося у сертифікованій австрійської лабораторії, а там помилок не буває, – тоді він отримає по повній програмі – 4 роки.

Втім, теоретично покарання може скласти і менше двох років – якщо, скажімо, виявиться, що препарат від підвищеного тиску прописав лікар в поліклініці, який не розуміє, що таке допінг. Але якщо в УЄФА вважатимуть вердикт української сторони занадто м’яким, то можуть його посилити”.

Зараз “Олександрія” – на зборі в Туреччині і ситуацію не коментує. Свої пояснення гравець і лікар команди пред’являть після повернення в Україну. Якщо Микицею дадуть 4 роки, це буде повторення найсуворішої дискваліфікації через вживання допінгу в історії ЧУ. У 2015-му стільки отримав 18-річний захисник “Металіста” Дмитро Антонов, який застосовував метандиенон для збільшення м’язової маси.

Нагадаємо, що Станіславу Микицею 27 років і він є вихованцем академії донецького Шахтаря. У нинішньому сезоні в складі Олександрії захисник провів в УПЛ 12 матчів і забив 3 м’ячі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар