Вільшанський «Каное-клуб» готовий підкорювати нові вершини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Спорт – це сила, здоров’я, краса і грація. З огляду на події, які відбуваються навколо нас, стає все важче мислити саме такими категоріями. Важко, але можливо.

У такий непростий для країни час не слід забувати про найдорожче – життя і здоров’я наших дітей. Не можна допускати, аби вони залишилися без уваги і підтримки, без допомоги і турботи. Адже діти – це наше майбутнє, для їхнього зростання і розвитку потрібні належні умови.

Одним із закладів області, який втілює в життя високі педагогічні постулати про фізичний і духовний розвиток молодого покоління, є спортивний клуб «Каное-клуб», що у Вільшанці.

Вихованці клубу, який бере початок із секції веслування, відкритої 1979 року, щороку демонструють високі досягнення у спорті, підкорюючи п’єдестали обласних і всеукраїнських змагань, різноманітних регат. За підсумками 2013 року СК «Каное-клуб» визнано найкращим на Кіровоградщині з веслування на байдарках та каное. Наразі заклад працює у звичайному – активному – режимі, а юні спортсмени напружено готуються до нового змагального сезону.

Більшість тренувань відбуваються на воді, адже клуб розташований на берегах ріки Синюха – однієї з найчистіших і наймальовничіших в Україні. А матеріально-технічна база дозволяє
проводити у клубі всеукраїнські змагання. Наприклад, минулого року на змагання до Вільшанки з’їхалися представники Полтавської, Черкаської, Миколаївської, Київської, Кіровоградської та Вінницької областей. Вагому підтримку у подібних справах клубу надають представники місцевої і районної влади й самоврядування, небайдужі бізнесмени.

Нині ж тренери завзято працюють, аби у недалекому майбутньому вивести своїх вихованців на міжнародний рівень.

Роман Харковенко (чемпіон України і призер Чемпіонату Європи з веслування на байдарках та каное, президент спортклубу «Каное-клуб»), спеціально для Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар