День народження Марка Кропивницького відзначили мітингом (ФОТО)

Сьогодні, 20 травня, у Кіровограді біля Театральної площі вшанували пам’ять відомого драматурга – уродженця Кіровоградщини Марка Кропивницького.

Захід організували з нагоди 176-річниці з Дня народження митця. Біля пам’ятника видатному земляку зібрались громадські активісти, журналісти, артисти театру, військові та інші.

Присутнім розповіли історію життя відомого кіровоградця та висловили підтримку намірам Верховної ради перейменувати наше місто у Кропивницький. Також під час мітингу з промовою виступила артистка театру Кропивницького Євгенія Миронович, яка пропрацювала в закладі все життя.

«Для нас усе життя пов’язане з цим театром. Єдиний театр в Україні, який знають у всьому світі. Коли тільки почались всі ці перейменувальні процеси, то в нас іншої думки і не було стосовно назви міста. Місто має називатися ім’ям Кропивницького. Ніхто не має права носити це славетне ім’я, крім нас. Я вважаю себе корінною кропивничанкою. Я відчуваю гордість коли на гастролях нас оголошують Кропивницький Державний музично-академічний театр ім. Марка Кропивницького. Я впевнена, що наше місто буде носити це славетне ім’я», – розповіла артистка театру ім. Кропивницького Євгенія Миронович.

Захід завершили, поклавши квіти до пам’ятника батькові українського професійного театру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар