На Благодійному аукціоні було зібрано 137 тис. грн для онкохворих Кіровоградщини (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 27 квітня, у Кіровограді всьоме відбувся Великодній Благодійний аукціон, на якому зібрано 137 740 грн.

Кіровоградський обласний художній музей зібрав 43 лоти, більшість з яких – картини. Твори мистецтва були безоплатно передані для аукціону авторами, колекціонерами та власниками галерей. Серед авторів картин – як вже відомі на Кіровоградщині митці, так і молоді художники. Окрім того, вже кілька років поспіль на аукціон передають енергозберігаючі дизайнерські обігрівачі кіровоградського виробника і бренду опалювальних приладів UDEN-S.

Цього року кошти, зібрані в результаті торгів, будуть спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. Щоб покращити рівень послуг і полегшити доступ пацієнтів до обстеження, Оргкомітет аукціону планує закупити спеціальне обладнання і встановити його у поліклініці, яку щодня відвідують сотні людей. Минулого року за кошти, зібрані на аукціоні, було придбано обладнання для обласного госпіталю ветернів війни.

Довідка: Великодній Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 гривень, і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. Того ж року Оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення Великоднього благодійного аукціону. У 2013 році було зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Тоді ж акцію було відзначено дипломом Першого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року». У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте у 2015-му році було вирішено поновити аукціон, під час якого зібрано 360 тисяч гривень і придбано обладнання для обласного госпіталю, де лікуються учасники АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар