Кіровоградські гумористи пройшли в сезон головної ліги КВН країни (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська команда КВН «Greenstone» успішно виступила на Всеукраїнському фестивалі команд КВН у Харкові – старті сезону Регіональної ліги Міжнародного союзу КВН «Vostok.ua», що проходив із 27 по 29 березня. Ліга проходить у Харкові в кіноконцертному залі «Україна» і позиціонується як головна ліга КВН країни.

Кіровоградська команда «Greenstone» подолала перший тур, виступила в гала-концерті і увійшла в список із 12 команд, які уже 21 квітня поборються за вихід до ¼ фіналу третього, музичного, сезону ліги.

Команда «Greenstone»,  яка була сформована на базі команди КВН «Наивность», грає виключно літературною українською мовою, в, як зізнаються самі КВНщики, «інтелігентно-неадекватному» стилі. По-суті, «Greenstone» стала першою україномовною командою КВН з Кіровограда, яка взяла участь в іграх всеукраїнського рівня.

– Як «Наивность» ми кілька років грали російською мовою: спрацьовував фактор того, що більшість гумористичного контенту в Україні, так склалося, саме російською.  Ми орієнтувалися на Вищу лігу і в один момент помітили, що пишемо і думаємо під КВН російською. Захотілося щось змінити. – говорить капітан команди «Greenstone»  Володимир Кондрашов. – Команда спробувала  писати і грати виключно українською літературною мовою. Перебудовуватися було дійсно важко: «конструктор» жартів в голові продовжував працювати російською. Пробували банально перекладати раніше написані жарти українською, але виходило казна-що, тому втратили частину архіву. Наша задача – створення висококласного колективу, який жартуватиме літературною українською мовою без суржику, «шароварщини» і «селюцтва», до якого, на жаль, звикли глядачі, бачачи на сцені україномовних персонажів. У цьому напрямку ми і рухаємося.

Команду «Greenstone» у їх творчості підтримує інтегрована агропромислова корпорація «Greenstone», яка являється одним із лідерів країни з виробництва соєвої олії, соєвого шроту, вирощування технічних конопель та освоює технології нового покоління в аграрній, транспортній сферах і тваринництві.

Слідкувати за творчістю колективу можна в соцмережі «Вконтакті».

Фото – Віталій Вітлео.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар