Художній музей показав кіровоградським школярам українську вишивку (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

22 березня 2016 року наукові співробітники музею завітали до однієї з найвіддаленіших шкіл міста – Комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання №15 «Загальноосвiтня школа І-ІІІ ступенiв, дошкільний навчальний заклад комбінованого типу, дитячий юнацький центр «Явiр» із пересувною виставкою «Українська вишивка. Рушник».

Кіровоградський обласний художній музей продовжує плідну співпрацю з загальноосвітніми закладами Кіровоградщини, знайомлячи учнів із творчістю видатних художників, проводячи пересувні виставки, майстер-класи, інтерактивні програми.

Саме ця пересувна виставка викликає найбільшу зацікавленість та користується великою популярністю серед усіх навчальних закладів міста та області. Адже ця тема завжди актуальна та однаково цікава і викладачам                   і учням.

Із загадковим світом вишивки, як одним з найпоширенішим видом народного декоративно-прикладного мистецтва ми познайомили учнів початкової школи – других та третіх класів. Були приємно вражені, що молодші школярі  виявили неабияку зацікавленість та обізнаність щодо знання українських традицій та звичаїв, активно доповнювали нашу розповідь та з розумінням відповідали на численні  запитання, які стосувалися використання вишитих українських символів на речах в повсякденному житті.

В експозиції було представлено традиційні – автентичні вишиті рушники центральних регіонів України, а також сучасні рушники та вишиванки.

По завершенню заходу учні приєдналися до акції «УКРАЇНА ЄДИНА», сфотографувавшись на згадку.

Дякуємо педагогічному  колективу та учням Комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання № 15 «Загальноосвiтня школа І-ІІІ ступенiв, дошкільний навчальний заклад комбінованого типу, дитячий юнацький центр «Явiр» за  гостинність, привітність та теплий прийом.

 

Сподіваємося, що наша співпраця буде тривати і надалі, адже спілкування із світом мистецтва сприяє гармонійному розвитку дітей, збагачує духовний світ, допомагає пізнати традиції та звичаї українського народу.

ЧЕКАЄМО НА НОВІ ЗУСТРІЧІ!

З оптимізмом: Олена Степанок – зав. відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею та Тетяна Костенко –  науковий співробітник відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар