У Кіровограді презентували фільм про факти з життя молодого Шевченка (ФОТО)

Сьогодні, 17 березня, у Кіровограді презентували фільм про невідомі факти з життя молодого Тараса Шевченка під назвою “Спокуси Березової Рудки”.

Показ відбувся у відеозалі обласної бібліотеки Д.І.Чижевського і був приурочений до 202-річниці від дня народження Тараса Григоровича. До зали завітали близько півсотні кіровоградців.

Стрічка присвячена незвіданим сторінкам з біографії великого Кобзаря. Зокрема, автори фільму Володимир Панченко і Тамара Бойко дослідили перебування Кобзаря в Мойсівці, у маєтку Березова Рудка. Власниками помістя була родина дворян Закревських. Вони стали друзями Тараса Шевченка. Тут він закохався у господиню Ганну Закревську, тут зустрів людей, що стали його друзями на все життя.

“Робота над фільмом почалася з того, що мені зателефонувала Тамара Бойко, яка працює на телеканалі “Культура”, і запропонувала зняти фільм про Шевченка. Я охоче зголосився долучитися до такої роботи, але відразу запропонував поїхати з Києва. Поїхати туди, де є цікаві сюжети про факти з життя поета, про які ще мало знають”, – розповів перед показом фільму  Володимир Панченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар