На Кіровоградщині оголошено конкурс на здобуття премії ім. Ястребова

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині оголосили конкурс на здобуття обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова. Премія присуджується щороку на конкурсній основі за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Кіровоградщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи.

Премія присуджується у трьох номінаціях:
наукові дослідження з історії та етнографії краю;
краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області;
популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи.

У номінації “Наукові дослідження з історії краю” розглядаються друковані праці істориків, дослідників, краєзнавців з історії та етнографії Кіровоградської області, що базуються на історичних джерелах та інтерпретують власні висновки з того чи іншого історичного факту.

У номінації “Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області” розглядаються друковані та/або електронні праці, монографії або інший вид робіт із локального та/або прикладного дослідження, що стосується історії окремих населених пунктів, трудових і творчих колективів Кіровоградщини.

У номінації “Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи” розглядаються друковані, електронні, кіно- відеоматеріали, телепрограми, що популяризують історико-культурну та природничу спадщину Кіровоградської області; досягнення колективів музейних установ або окремих музейних працівників у розвитку музейної справи.

Для участі в конкурсі можуть подаватися друковані роботи обсягом не менше 5-ти умовних друкованих аркушів, мультимедійні, кіно- відеоматеріали, телепрограми з краєзнавства, записані на касети, тривалістю не менше 20 хвилин, фотороботи формату 13х18 см у кількості 50 штук (або більше) із супроводжуючим текстом; паспорт музею, історичну довідку, творчий звіт музею або обґрунтоване подання на окремого музейного працівника.

До всіх поданих на розгляд конкурсної комісії робіт має бути додано рецензії двох фахівців.

Одному й тому ж автору, за винятком учасників колективних робіт, за роботи в одному жанрі премія двічі не присуджується.
У разі відсутності робіт, гідних премії, премія не присуджується.
Члени конкурсної комісії не мають права подавати свої роботи для участі в конкурсі.
Роботи подаються на конкурс, як правило, державною мовою.
Роботи приймаються конкурсною комісією до 01 квітня 2016 року за адресою: обласний краєзнавчий музей, вул. Дворцова, 40, м. Кіровоград, 25006.
Довідки за телефоном: (0522) 22-35-97, 22-58-34.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар