“Евакуйована колекція”: від Кіровограда до Львова (ВІДЕО)

????????????????????????????????????

Минулого тижня у Львові представили колекцію старих вишиванок з Донбасу, яку у серпні  за ініціативи кіровоградської ГО «Спільна дія» та фінансового сприяння благодійного фонду Станіслава Березкіна  «Добротвір» презентували у Кіровоградському художньому музеї, а потім відправили у мандри Україною. Заввідділом науково-просвітницької роботи художнього музею Олена Степанок також була запрошена на відкриття виставки у Львові.

Читайте також: У Кіровограді презентували унікальну виставку, яку айдарівець врятував з Луганщини ціною власного здоров’я

«Мої враження від поїздки лише позитивні. Все-таки під час неоголошеної війни ідеологічний фронт працює, – розповідає Олена Валентинівна. – Крім того на відкриття виставки у Львів були запрошені представники українських музеїв із центру, заходу і сходу. Це така задумка власника колекції Миколи Павлюченка, щоб показати – Україна єдина».

Презентація експонатів «Евакуйованої колекції» та світлин проводилися на маскувальній сітці, сплетеній співробітниками кіровоградського музею.

«Ви знаєте, що у музеї ми плетемо маскувальні сітки для військових. Для того, щоб підкреслити значимість колекції, яка була врятована фактично на передовій, ми вирішили світлини і одяг презентувати на фоні нашої маскувальної сітки. Після Львову колекція разом із сіткою знову відправиться далі у мандри по Україні», – розповіла Олена Степанок.

Читайте також: Як врятувати український Донбас: сповідь айдарівця

Поширити:

Залишити коментар:

коментар