“Погляд-2015”: фотохудожники з усієї України з’їхались до Кіровограда (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 18 грудня, у Кіровоградській обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського Національна спілка  фотохудожників України презентували ХІХ-у Всеукраїнську художню фотовиставку «Погляд-2015».

На  експозиції виставки було представлено 100 фоторобіт зі 176, які надійшли), 79 фотографів з усієї України, серед яких 23 фотохудожника з Кіровоградщини.

Організаторами  «Погляду-2015» стали Кіровоградська обласна організація Національної спілки фотохудожників України та фотоклуб «Колаж».

Метою фотовиставки стала популяризація творчості фотохудожників та їхніх творів, сприяння професійному й творчому зростанню її учасників. Тому у фотовиставці беруть участь як професіонали, так і фотоаматори, які виявили бажання стати її учасниками. Кіровоградка Тетяна Ященко фотографує лише рік, але її роботи були  визнані майстерними,  і схвалені професійним журі були представлені на фотовиставці.

 Тема «Погляду-2015» була вільною, це надало змогу кожному авторові представити свої найкращі роботи (приймались як монохромні, так і кольорові фотографії).

Виставка була побудована у вигляді лабіринту, проходячи яким кожен відвідувач міг ознайомитись з безліччю життєвих історій увічнених у, таких різних, фотокартинах.

“Фотовиставка дійсно вражає. Я надзвичайно гордий тим, що вона розміщується саме тут, у Кіровограді. Деякі з цих фото гідні більше ніж всеукраїнського рівня”, – зазначив Вадим Колос, начальник управління охорони культурної спадщини, розвитку музейної справи та туризму департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації.

До експозиції увійшли роботи представників з Києва, Дніпропетровська, Хмельницького, Львова, Вінниці, Запоріжжя, Херсона, Дніпродзержинська, Тисмениці, Хмельницького, Одеси, Луцька, Чернівців, Ужгорода, Краматорська, Рівного, Донецька, Харкова, Севастополя. На жаль, багато хто з учасників не зміг відвідати фотовиставку. Так, диплом Наталії Філіппюк з Дніпропетровська, отримував її батько, який поділився з кореспондентом Першої електронної, що це перша фотовиставка його доньки й вона фотографує зовсім віднедавна, а її роботи вже відзначило журі.

Фотовиставка цікава й тим, що це не конкурс, що ніхто не визначає, хто є найкращим. Автори, чиї роботи потрапили до виставкової експозиції, отримали диплом учасника  і каталог фоторобіт виставки.

Більше фото тут.

Білоконь Катерина, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар