Держархіву Кіровоградщини – 90 (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

23 грудня, о 12.00 год, в читальному залі Державного архіву Кіровоградської області відбудуться урочистості і святковий концерт з нагоди святкування 90-річчя утворення Державного архіву області.

В урочистостях візьмуть участь: голова обласної державної адміністрації С.Кузьменко, голова обласної ради О.Чорноіваненко, голова Кіровоградського обласного комітету професійної спілки працівників державних установ В.Федотов, представники громадських організацій, засобів масової інформації, ветерани архівної справи.

На сьогодні Державний архів області – головна скарбниця документальних джерел з історії Кіровоградщини. Архів є науково-дослідницькою інституцією, центром громадської активності краєзнавців і пам’яткоохоронців області й надання послуг держави громадянам.

Уся діяльність архіву спрямована на утвердження й розбудову модерної Української держави. Адже «без історії –  немає майбутнього». Архівісти ж історію не лише зберігають і вивчають, а й примножують своїми добрими справами в ім’я майбутнього рідної землі і людей, що її населяють.

Довідка

Державний архів Кіровоградської області веде свій літопис з 17 листопада 1925 року: на засіданні президії Зінов’євського окружного виконавчого комітету було прийнято рішення про організацію на базі архіву окрвиконкому Зінов’євського окружного архівного управління, яке в кінці 1930 року було реорганізовано в Зінов’євське місцеве архівне управління.

10 листопада 1931 року на засіданні секретаріату ВУЦВК було ухвалено рішення про реорганізацію місцевих архівних управлінь в Державні історичні архіви як наукові архівні установи. На початку 1932 року процес реорганізації було завершено, і Зінов’євське місцеве архівне управління змінило назву на Зінов’євський державний історичний архів.

У зв’язку з перейменуванням в 1934 році м.Зінов’євська в м.Кірово – відбулися зміни і в назві установи, а з 1939 року Кіровський державний історичний архів став називатися Кіровоградський обласний державний історичний архів. З 1941 року по 1958 рік архів мав назву Державний архів Кіровоградської області, з 1958 року по 1980 рік – Кіровоградський обласний державний архів, з 1980 року – Державний архів Кіровоградської області. У 1991 році до архіву разом з приміщенням і матеріально-технічною базою було передано документи фондів архіву Кіровоградського обкому КП України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар