Знам’янчани влаштували справжнє свято для дітей-переселенців (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 16 грудня, у Знам’янському міському Палаці культури відбулося веселе свято до Дня Св. Миколая,  куди були запрошені  діти-переселенці. Організатором та спонсором виступила Знам’янська РДА (голова – Ю.Гугленко) за сприяння виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

Святкове дійство розпочалося з захопливої вистави Кіровоградського академічного обласного театру ляльок. Актори за допомогою ростових ляльок показали і розказали  дітям повчальну казку під назвою  «Таємнича знахідка» (автор Наталя Педько).  Історія двох друзів Лунтика і Дракоші, які відправляються у захопливу подорож за скарбами, вчила дітей цінувати своїх друзів. Адже події, які розгорталися на сцені, продемонстрували, що справжній скарб – це не коштовності, гроші, багатства, а вірні друзі, їхня підтримка і допомога.

А коли дитячі долоні втомилися від щирих оплесків кіровоградським театралам, на сцені Палацу культури з’явився Святий Миколай. Він передав кожному з дітей-переселенців солодкі дарунки від місцевого мецената – депутата Знам’янської міськради, голови ГО «Знам’янська міська Спілка підприємців», генерального директора ТОВ «Геоід» Сергія Кліпацького. Діти з радістю зустріли можливість отримати солодощі і швиденько вибігли на сцену, щоб подякувати і Миколаю, і Сергію Вікторовичу, й забрати свій смачний пакуночок.

«У нашому місті живе багато родин переселенців, в яких є дітки. У кожного з нас серце болить за цих дітей. Намагаємось їх підтримувати всіма силами. Сергій Вікторович – не виняток. Тому він виступив з ініціативою привітати дітей-переселенців з наступаючими новорічними святами, передавши їм солодкі подарунки. Ми дуже сподіваємося, що таким чином принесемо хоч крихту свята у їхні нові оселі і покажемо, що добрі люди є скрізь», – зазначила представник Сергія Кліпацького, секретар ГО «Знам’янська міська спілка підприємців» Інна Усаченко.

На святі побувала і радник Міністерства соціальної політики в Кіровоградській області Світлана Томашевська, яка розповіла, що далеко не в кожному районі Кіровоградщини представники влади і самоврядування подбали про те, щоб створити святковий настрій і забезпечити подарунками діток-переселенців. «На жаль є території, які досі не зарахували до соціально-незахищених категорій населення дітей-переселенців. Приємно, що знам’янчани не забули про своїх нових односельців. Окремо слід подякувати Сергію Кліпацькому, який придбав солодкі подарунки. Оскільки свята лише починаються, сподіваюся, що і в інших містах і районах також знайдуться небайдужі меценати, які влаштують свято для дітей», – наголосила Світлана Томашевська.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар