Кіровоградець отримав премію за досягнення у сучасній російській поезії

Кіровоградець Юрій Смірнов став переможцем VI сезону Григор’євської поетичної премії, яка вручалася у Санкт-Петербурзі.

Як повідомляє TRUST.UA, безпосередньо перед початком фінальної церемонії журі відібрало з 5 фіналістів двох «суперфіналістів» – Юрія Смірнова та Дмитра Данилова. Переможця обирали шляхом жеребкування – листок з прізвищем витягнула внучка Геннадія Григор’єва. При цьому всі члени журі погодилися, що «щастить сильнішому».

Зауважимо, що поет, сценарист і кінопродюсер Юрій Смирнов народився в Кіровограді, навчався в Харкові, жив у Києві та Москві. Його вірші публікувалися в “Новому світі” і мережевих журналах. На премію він був номінований Ігорем Караулова.

Також Юрій Смірнов був сценаристом серіалу “Синдром дракона”, якому восени державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно відмовило в державній реєстрації

Читайте також: Серіал про Кіровоград потрапив у список забороненої російської пропаганди

Довідка

Російська поетична премія імені Геннадія Григор’єва (1949-2007) заснована у пам’ять про петербурзького поета, а також для заохочення творчо близьких йому стратегій і досягнень в сучасній російській поезії.

Однією з особливостей премії є те, що граничний вік учасників – 57 років. Призовий фонд премії у 2015 році склав 10 тис. доларів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар