Завтра у Кіровоград завітає Василь Шкляр з романом «Чорне сонце»

У рамках всеукраїнського туру на запрошення Кіровоградського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка і благодійного фонду народного депутата Станіслава Березкіна «Добротвір» до Кіровограда завітає Василь Шкляр з презентацією свого нового роману «Чорне сонце».

Книжку письменник презентуватиме завтра, 24 листопада, о 17:00 в обласній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського.

Запрошуємо прийти поспілкуватися з письменником, ознайомитись з добіркою його нових і старих книг, в тому числі і з «Чорним сонцем».

Книжка написана про сучасних «чорних воронів», бійців полку «Азов», така собі дума про братів «азовських».

Чорне сонце – це давній сакральний символ, його таємницю знали лише волхви. Знак «чорного сонця» забезпечував тісний зв’язок з предками і своїм власним корінням, що давало силу в час найвищих випробувань. Знак «чорного сонця» «азовці» взяли собі на шеврон разом із знаком «ідея нації». Це бійці-філософи, воїни світла, в котрих в одній руці автомат, а в другій книжка.

Книжка писалася з натури і, як каже автор, несподівано для нього самого, бо про війну треба писати з відстані часу, треба переосмислювати цей тяжкий матеріал. Та трапилася така філософсько-містична історія, після якої текст «сам пішов», і вже не можна було стриматися, щоб не написати. Крім того, характери хлопців мають реальних прототипів. Книжка написалася відносно швидко, всього за півроку. Хлопцям з «Азову» вона сподобалась. Це не якийсь бойовик чи пригодницький твір, а правдива повість про дух «азовців».

“Чорне сонце” вже стало бестселером. Перші 10 тисяч екземплярів розлетілись за півтора тижні. Наразі, автор додрукував ще 16 тисяч примірників, та й їх вже майже не залишилося.

Окрім «Чорного сонця» під час зустрічі можна буде придбати інші книги Василя Шкляра: нове перевидання роману “Чорний Ворон” (50 грн.), “Маруся” (45 грн), по кілька примірників буде за такою ж ціною “Елементал”, “Ключ”, “Кров кажана”, “Тінь сови”, “Ностальгія”.

Наступного року Василь Шкляр планує екранізувати історичний роман «Чорний ворон», і сподівається, що «Чорне сонце» також зацікавить кінорежисерів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар