На Кіровоградців чекає незабутній творчий вечір від “Єлисавет-ретро” (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Незабаром у Кіровоградській обласній філармонії відбудеться сольний концерт інструментального ансамблю «Єлисавет-ретро». Музиканти готують насичене шоу з феєричним світлом, потужними голосами та масою сюрпризів.

“За 23 роки існування колективу це перший сольний концерт у стінах Кіровоградської обласної філармонії. Не рахуючи виступів перед юним глядачем дитячої філармонії та участі в гала-концертах”, – розповідає художній керівник і за сумісництвом гітарист «Єлисавет-ретро» Валерій Федчишин.

Інструментальний ансамбль «Єлисавет-ретро» був створений у 1992 році. Його першим керівником був талановитий композитор та аранжувальник, заслужений працівник культури України Микола Кваша. А цього – 2015 – року художнім керівником став Валерій Федчишин.

Програма, яку найближчим часом почують кіровоградці, створювалась із уже знайомих композицій: “Ми не мали на меті створювати повністю нову програму. Коли я йду на концерт улюбленого виконавця, я хочу почути те, що полюбилось, а не тільки нове”, – каже Валерій Федчишин.

Новинки філармонія приберегла для підсумкового новорічного гала-концерту артистів філармонії. Саме туди усі колективи і солісти готують абсолютно нову, свіжу програму.

17 листопада у Кіровограді «Єлисавет-ретро» зіграє концерт із двох частин без антракту.

Частина перша – класична.

“Колектив буде виходити у одязі, який відповідатиме стилю композицій частини. Перший музичний блок «Єлисавет-ретро» зіграє у класичних костюмах”, – розповідає художній керівник.

Перша частина включає комозиції всесвітньовідомих класиків, виконавців естрадної музики. Тут буде навіть кілька номерів від школи спортивного танцю “Олімп” та танцювального колективу школи-інтернату.

“Танці розфарбують концерт інструментального ансамблю новими фарбами. Проте, це створює ряд незручностей. Найголовнійша – треба перемістити колектив, – ділиться серкетами про підготовку до сольного концерту Валерій Федчишин.- Якщо майже всі інструменти можуть бути легко перенесені, то барабани незрушні. Тож зараз готується спеціальний місток на колесках.”

Частина друга українська.

Паузу для перепочинку колективу «Єлисавет-ретро» зробить заслужений артист України Сергій Дьомін. Поки артист буде тішити слухачів живим виконанням сольних композицій, “Єлисавет-ретро” змінить образи для наступної частини концерту. В українських народних костюмах колектив виконає суто українські композиції – і народні, і естрадні.

Загалом у програмі ансамблю будуть клсичні твори, українські народні пісні, естрадні пісні минулих років, інструментальні мелодії та пісні сучасних авторів, а також твори зарубіжної джазової музики.

З ансамблем тісно співпрацює заслужений артист України, соліст філармонії Сергій Дьомін, який неодноразово брав участь у творчих звітах майстрів мистецтв та художніх колективів Кіровоградської області, підготував ряд сольних концертів, на міжнародному телефестивалі родинної творчості «Мелодія двох сердець» став володарем диплому І ступеня. Сергій Дьомін і “Єлисавет-ретро” разом розробили власну творчу програму. До їх репертуару ввійшли старовинні романси і популярні пісні минулих років.

Також вже протягом багатьох років з ансамблем співпрацює талановита та перспективна солістка – вокалістка Іванна Клоц, яка за цей період зарекомендувала себе, як професійна співачка. Соліст Ярослав Страшной постійно бере участь в обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах вокалістів і прекрасно доповнює своїм потужним голосом мелодійне звучання інструментів у виконанні ретро-ансамблю.

А нещодавно до «Єлисавет-ретро» приєднався соліст-вокаліст, півфіналіст телевізійного шоу «Голос країни» Владислав Кашпуренко.

Тож концерт, який готує такий потужний творчий колектив обласної філармонії обіцяє бути не просто цікавим, а вражаючим.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар