Всеукраїнський конкурс дизайнерів у Кіровограді: відвертий арт-павук, агресивна класика та білоруські ворони (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Агресивні образи прет-а-порте, відвертий арт-павук і ніжний метелик, різнобарвні квіти та витончені сукні для червоної доріжки – у Кіровограі відбувся конкурс дизайнерів “Мода без кордонів”.

До Кіровограда приїхали близько 20 дизайнерів із різних куточків України, а також із Білорусі. 26 колекцій поборолись за кришталеві статуетки у 7 номінаціях: пре-а-порте, прет-а-порте де люкс, арт, дитяча мода, колекція одного образу, колекція однієї сукні, фолк.

Більшість колекції приїхали із Одеси. Організатор конкурсу, директор модельної агенції “MIX models” Олена Рудковська розповідає, що у конкурсу з’явилось багато друзів після участі у Odessa Fashion Week.

Читайте також: Кіровоградські моделі презентували топову колекцію на Odessa Fashion Week (ФОТО)

“Осінній поцілунок” видатного дизайнера

Із сонячного міста приїхав і голова журі – відомий дизайнер Руслан Хвастов. Своєю діяльністю Руслан відомий далеко за межами України. Окрім того, він співпрацює із зірками шоу-бізу. Зокрема, готував костюми для  двох кліпів Океану Ельзи на пісні: “Рандеву” та “Не стріляй”

Дизайнер уже вдруге очолює журі конкурсу дизайнерів у Кіровограді. До того ж Руслан Хвастов співпрацює із кіровоградською модельною агенцією “MIX models” та його директором Оленою Рудковською.

фото зроблене під час підготовки до конкурсу дизайнерів

“Із Оленою ми багато співпрацюємо – це цікаво, це перспективно. Олена – людина, якій можна довіряти, і на яку можна покластись. До того ж у неї свіжий погляд, свіже мислення”, – каже дизайнер.

На конкурс дизайнерів Руслан Хвастов привіз свою нову колекцію “Осінній поцілунок”.

“Це хуліганська, осіння колекція мого настрою. Я створюю свої колекції швидко. Тому що  я створюю те, що я хочу, відчуваю сьогодні і зараз. Кожна сукня це момент мого життя”, – розповідає дизайнер про свою колекцію.

Повна колекція включає 35 одиниць. Таким “Осінній поцілунок” бачила Одеса на Odessa Fashion Week. Капсульні версії колекції (5 одиниць одягу) презентувались у Полтаві та Києві. У Кіровоград приїхали 17 комплектів вбрання.

До речі, солістка колекції “Осінній поцілунок” Юлія Неклега була визнана кращою моделлю за версією Всеукраїнського конкурсу дизайнерів “Мода без кордонів”.

Аполітичні колекції про Україну

Ще один дизайнер із Одеси Любов Приходько презентує не зовсім власні роботи. Під чітким керівництво Любові колекції створюють студенти Одеського ліцею технології та дизайну. Над однією колекцією працює ціла група студентів. Одесити вже вдруге приїхали підкорювати кіровоградський подіум. Цього разу привезли дві колекції.

У номінації “Арт” Любов Приходько представила колекцію “Душа”, яка виборола гран-прі. “Вона аполітична, але відображає ситуацію в країні,” – розповідає Любов Приходько.

Під мішковитою тканиною кольору хакі із комуфляжними вставками – білі легкі сукні із тематичними зображеннями.

Друга – “Вінок України”. Колекція створена із натуральної тканини, з додаванням ручної вишивки, має багато мережива. Образи доповнені незвичайним взуттям. “Це все, щоб підняти настрій глядачу. По конструктивних лініях ця колекція створена для червоних доріжок. А ще вони відображають наші традиційні квіти: соняшник, чорнобривець, мак”, розповідає Любов Приходько.

Ця колекція вже є номінантом і навіть переможцем кількох конкурсів. Зокрема, в Москві та Києві.

Білі ворони від білоруського дизайнера

Гість конкурсу із закордону Антон Ярощик приїхав до Кіровограда, щоб поборотись за першість у номінації прет-а-порте. Свою дизайнерську кар’єру Антон почав у 2011 році з пошиття маленьких капсульних колекцій, які доповнював власними прикрасами ручної роботи. Зараз Антон працює на трикотажній фабриці у своєму місті Пінську, тому паралельно готує виробничі колекції та капсульні версії дизайнерських.

“У капсульну колекцію вкладається більше сенсу. Вона орієнтована не на пересічних людей, вона повинна зацікавити. А виробничі колекції – речі для буденності. Але я стараюсь капсульні колекції створювати якомога ближчими до життя. Я хочу створювати красиві прет-а-порте”, – розповів Антон Ярощик.

До Кіровограда Антон Ярощик привіз свою сьому колекцію “Вітер змін”. Вона була представлена на кількох конкурсах у Мінську, на фенш-виставці у Києві. На заявлених конкурсах колекція зайняла призові місця. Кіровоград вперше побачив “Вітер змін” білоруського дизайнера у розширеному варіанті.

“Вітер змін” – класичного чорного стилю із принтами білих ворон. “Це відображення душі, створене з любов’ю, – каже дизайнер. – Якщо пташечки прилетять із любов’ю, то вони принесуть щастя”.

Арт-образи: павук, гусінь, метелик

“Цього року ми вирішили прикрасити конкурс дизайнерів проектом від стилістів та візажистів нашого міста,” – розповідає організатор Олена Рудковська.

Таке нововведення додало в конкурс такі арт-образи як павук, гусінь та метелик.

Стиліст-візажист Яніна Виговська – ІІ місце проекту “Асоціації” від стилістів і візажистів

Фантазійний образ “модна гусінь” створений, щоб донести суть: вона красива не тільки в стадії перевтілення, а й сама по собі є хорошим матеріалом для створення fashion образу, де можна побачити красу та грацію, гру кольору, еклектику текстур. Основним акцентом образу є зачіска, яка безпосередньо асоціюється з цією комахою. Завершальним етапом формування модного образу є макіяж, який виконаний в техніці “аніме”, і являє собою візуально збільшені і яскраво виражені очі, порцелянову шкіру і маленькі губки.

Візажист Валерія Риба та перукар Жанна Щеголкова – І місце проекту “Асоціації”

Сміливий та ніжний водночас образ під назвою «Агриппіна».

Агриппіна – наречена світу метелеків. Одна з найкрасивіших та найдивовижніших метеликів. Автори об’єднали силу природної краси Агриппіни та вишуканість весільного вбрання від видатного українського дизайнера Тетяни Рибки.

Стиліст Крістіна Хачатрян – Гран-прі проекту “Асоціації”

Для всіх нас павук – це страшна, отруйна і небезпечна комаха. Але у своєму образі під назвою “Павук-мир”, є і позитивні сторони: цілеспрямованість, твердість, впевненість і сила. Павутина, за версією дизайнера, це майбутнє поєднане нитками добра і миру. За християнською легендою павук захистив немовля Ісуса, коли родина ховалася в Єгипті, обплівши густою павутиною вхід у печеру.

Призові місця конкурсу “Мода без кордонів”

Найвищою нагородою Гран-прі конкурсу “Мода без кордонів” відзначена колекція одеситки Анастасії Томашевської “На межі”, яка була заявлена у номінації прет-а- порте.

Tomashevsky диктує свої, нестандартні та оригінальні, рішення. Виконання та уявлення завжди лаконічно відповідають модним тенденціям. Дизайнер Анастасія Томашевська використовує для створення моделей суперечливі комбінації модних силуетів і різнорідних стилів. Це еклектичний стиль, який являє собою синтез трендової жорсткості і брутальної класики, підкреслені аксесуарами сучасності. У колекції Анастасії Томашевської завжди присутні особливості в деталях, які підносять і вигідно підкреслюють індивідуальність образу.

Номінація Прет-а-порте

ІІ місце

Ульяна Демідова “Лінії вишуканості” (Дніпропетровськ)

І місце

Тетяна Костенко “Shandow” (Одеса)

Гран-прі

Антон Ярощик “Вітер змін” (м. Пінськ, Білорусія)

Прет-а порте де Люкс

ІІ місце і номінація “Відкриття року”

Тетяна Верба “Чарівна 33-я осінь” (Ніжин)

І місце

Тетяна Рибка “Карнавальна ніч” (Кривий Ріг)

Гран-прі

Єва Сендзіцька “Квіти” (Мелітополь)

Фольк

ІІ місце

Оксана Леонова “Валянки” (Київ)

І місце

Любов Приходько “Вінок України” (Одеса)

Гран-прі

Зареслава Татенко “Захід сонця в пустелі” (Конотоп)

Дитяча мода

ІІ місце

Альона Маслова “Карнавальні костюми” (Кіровоград)

І місце

Ірина Терещенко “Шкільна форма” (Кіровоград)

Гран-прі

ТМ “Джерелія” (Кіровоград)

Більше фото тут

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар