25 років на сцені – дитяча філармонія відкрила новий сезон (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ось вже 25 років на Кіровоградщині діє Дитяча філармонія, яка працює, розвивається і несе велику просвітницьку місію у справу естетичного виховання дітей та молоді. Загалом за 25 років було проведено більше 2,5 тисячі концертних програм які переглянули понад 900 тисяч глядачів. Більше 125 тисяч юних артистів мали змогу виступити на сцені філармонії поряд з професійними колективами. За цей час було створено і постійно працюють 8 мистецьких проектів Дитячої філармонії і кожного року все більше дитячих колективів приєднуються до участі в концертних програмах Дитячої філармонії.

У минулому році Дитячою філармонією разом з Управлінням освіти Кіровоградської міської ради, було започатковано спільний мистецький проект «Дитячий внесок у творчість міста», в якому взяли участь 36 загальноосвітніх закладів освіти міста.

За участю вихованців Кіровоградських музичних шкіл постійно проводяться концерти у рамках Всеукраїнського фестивалю камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі» та Вечорів духовної музики «Різдвяні передзвони». Завдяки Дитячій  філармонії та Департаменту культури, туризму та культурної спадщини і Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, ось вже 14 років поспіль у рамках творчої акції «Майстри мистецтв – дітям», проводяться професійні концерти для дітей на селі.

Цей рік, а саме 25-й концертний сезон обіцяє бути насиченим новими проектами та цікавими концертними програмами.

Нещодавно, 15 жовтня Обласним центром дитячої та юнацької творчості у рамках Дитячої філармонії було проведено тематичний захід «Україна в лабіринті історії», де узяли участь кращі колективи закладу.

Для першокласників спільно з Обласним центром дитячої та юнацької творчості і Управлінням освіти Кіровоградської міської ради буде проводитись «Свято Букваря».

Також всіх очікує новий цікавий  проект «Дорослі мрійники», котрий націлений на популяризацію саме дитячої пісні – кращих зразків українських композиторів. Родзинкою проекту буде виконання дитячого репертуару солістами Кіровоградської обласної філармонії та керівниками дитячих вокальних колективів міста спільно з дітьми.

Фото і текст Олени Лебеденко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар