Кіровоградці побачили світ очима маленького чуда

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вчора, 22 жовтня, в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилось дві дитячі виставки: Марічки Хмари «Барвинки веселкового світу» та виставки малюнків вихованців студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості (керівник – Ірина Зантарія) – «Очима маленького чуда».

«Художник – той самий чарівник, тільки замість палички у нього пензлик» – так говорить про своє захоплення Марічка.

Юна художниця Марічка Хмара (8 років) вперше презентувала в стінах художнього музею свої твори. За словами Алли Волошиної, мами, малює дівчинка з чотирьох років і вже три роки займається у студії «Соняшник», а батьки усіляко підтримують свою обдаровану доньку.

Марічка дуже амбіційна – мріє навчатися в Паризькій школі мистецтв і для цього вмовила батьків віддати її на курси вивчення французької мови. Сама складає казки-історії до своїх картин.

На експозиції представлені емоційні, фантазійні твори маленької художниці, в яких спостерігається злива кольорів – чистих, насичених і дзвінких у своїх поєднаннях. Персонажі її картин добродушні, кумедні й дотепні, вони не можуть не подобатися – «Щаслива корова», «Солодкий котик», «Індійське слоненя», триптих «Сови» та ін.

Мистецький світ Марічки – особливий, сповнений яскравими, теплими тонами, в ньому хочеться жити і творити. Любов до малювання їй прищепила викладач образотворчого мистецтва Ірина Зантарія, яка вкладає всі свої знання, любов до прекрасного в душі маленьких вихованців.

Виставку малюнків «Очима маленького чуда» складають неймовірно щирі, творчі роботи друзів Марічки, які також є вихованцями талановитого педагога, наставника Ірини Михайлівни Зантарії.

На виставці можна побачити малюнки Влада Рубана, які випромінюють радісне сяйво барв – «МарКиса Лампе» і «Електронна сова», творчу, сповнену глибокою теплотою роботу Ігоря Пемахова «Тепленьке, м ’якеньке, пухнасте літечко», образний характер мислення і світосприймання в творах «Літо швидко плине» і «Та, що кличе весну» Максима Пемахова, яскравий, мажорний художній образ у роботі «Кому літати, а кому котів ганяти» Софії Падалко, збереження традицій і образність у малюнку «Дід Апчихи» Аліси Трифонової, щирість й безпосередність творчої роботи «Соняхи» Лізи Литвинової, дивовижний за фантазійністю й сплаву мислення твір «Спекотна Африка» Ліди Литвинової, зворушливі у своїй щирості батики «Матусина колискова» і «Святкова ніч» Ярослави Фільченкової, органічне поєднання смислового ряду композиції з кольором роботи «Добре, дике поросятко» Вікторії Кубрак.

Усі юні художники отримали грамоти від Кіровоградського обласного художнього музею, а усі присутні – велику втіху й задоволення від споглядання картин та щирого спілкування з маленькими митцями.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар