Кіровоградка вчитиме всіх охочих китайської мудрості (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

29 жовтня, о 16.00, у відділі мистецтв у рамках проекту «Колоритні мандрівочки» відбудеться зустріч з Оленою Тітовою – «9 днів у Китаї або чому в китайців гарне здоров’я». Запрошуємо всіх бажаючих здійснити разом  віртуальну подорож та дізнатися про цікавинки цієї країни.

Зустрічі та  подорожі змінюють нас, руйнуючи стереотипи і об’єднуючи в загальнолюдських цінностях.

Захід відбудеться за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24, відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського

Довідка:

Сучасний Китай – країна багатонаціональна. На його території проживають 56 різних етнічних груп, проте найчисленнішими є китайці, що складають понад 92 % населення.

Давньокитайський етнос виник на початку І тис до н. е. на Середньокитайській рівнині. Китайці – носії древньої плугової землеробської культури. Переважна більшість населення сучасної КНР також займається сільським господарством. Слід підкреслити, що китайська цивілізація протягом тисячоліть будувалася на аграрній східно-деспотичній («азіатській») матриці. Ця культурно-історична спільнота «центрована селом»» – цивілізаційне ядро Китаю, як і раніше багато в чому пов’язане з ним.

Головним залишається поливне рисосіяння. Як і в давнину, вирощуються чай, соя, арахіс, овочі. Через одвічну проблему нестачі землі її не відводили під пасовиська, необхідні для розгорнутого розвитку тваринництва. Тому м’ясо в раціоні китайців було великою рідкістю, а дієта відрізняється безмолочністю.

Основа харчування – рис із великою різноманітністю приправ, хоча і його споживають небагато. Упродовж тисячоліть китайці їли чашку рису один раз на день, до того ж – не щоденно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар