В Олександрії відбувся конкурс для любителів собак (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Цими днями в Олександрії любителі собак і їхні чотирилапі улюбленці взяли участь у сімейному конкурсі. За змаганнями спостерігав і кореспондент Першої електронної газети.

Як зазначив арбітр змагань  представник ГО «Веселковий світ» Андрій Вишневецький, головна мета заходу – привернути увагу громадськості до проблеми безпритульних тварин у місті, а разом з тим – популяризувати спорт з тваринами. «Потрібна допомога  влади і будь-яка спонсорська підтримка та, безперечно, участь небайдужих містян. Питання з безпритульними тваринами треба вирішувати й не затягувати. Тому ми налаштовані на результат», – зазначив Андрій Вишневецький.

Перший конкурс мав назву «PITCH and GO», що означає «Кидай та біжи». На ньому перевіряли чотирилапих на вправність і здатність правильно виконувати команди господарів, приносити відкинуті на відстань предмети. Кожному учаснику на виконання завдань виділялося по дві хвилини, а за їх результатами – нараховувалися бали.

По завершенню першого конкурсу глядачам запропонували взяти участь у майстер-класі від  досвідчених кінологів із захисту людини твариною, під час якого господарі собак перевірили наскільки їхні домашні улюбленці відважні і віддані.

Далі на олександрійців чекав не менш цікавий конкурс «Дитина з собакою», до якого долучилися 7 школярів зі своїми песиками – вівчарками, коллі, мопсами та бігеллями.

За результатами обох конкурсів було оголошено переможців. У конкурсі  «Кидай та біжи» перше призове місце посіли 30-річна Ірина Вернюк зі своїм лабрадором Герою. Переможницею конкурсу «Дитина та собака» стала 14-річна Аліна Мусулега зі східноєвропейською вівчаркою Азартом.  Приз глядацьких симпатій беззаперечно виборола 7-річна Ганна Остапенко з мопсом Сетом. Жоден з учасників сімейного конкурсу не залишився без подарунків та заохочень. Глядачі ж отримали від побаченого неймовірну кількість яскравих вражень та позитивних емоцій.

У рамках заходу тривав збір коштів на стерилізацію безпритульних тварин організований активістками ГО «Друг». На даний час, у притулку знаходиться трохи більше двохсот чотирилапих і заклад потребує постійної спонсорської підтримки та уваги з боку міської влади. На даний час проблему доводиться вирішувати самотужки, за рахунок коштів, зібраних місцевими волонтерами,  оскільки налагодити контакт з керівництвом міста не вдається.

Наталія Луценко, для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар