Кіровоградці вшанували вчителя, який виховав десятки видатних музикантів Європи (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 10 жовтня, у рамках проведення XIII Музичного фестивалю ім. Кароля Шимановського відбулася низка заходів до дня пам’яті Генріха Нейгауза, видатного музиканта-земляка. Дійства почалися з покладання квітів до меморіальних дошок на будинку, в якому народився талановитий діяч, на будівлі музичної школи №1 ім. Генріха Нейгауза, а також до погруддя біля музичного училища (вул. Маланюка, 4).

Марина Долгіх, викладач музичного училища, зазначила, що перед творчістю і життєвим шляхом Г. Нейгауза варто зняти капелюха, оскільки його учні не лише з сучасних України та Росії, а й багатьох інших країн, стали видатними музикантами саме завдяки вчительській праці нашого земляка. Вона наголосила, що Нейгауз працював у тяжких і гнітючих тоталітарних умовах, був чесним і відданим своїй справі, за що йому велика шана від послідовників.

Директор музею Генріха Нейгауза Тетяна Фурлет відкрила виставку «Паломництво на батьківщину Вчителя», присвячену життєвому і творчому шляху його учнів, С. Ріхтера та М. Крушельницької.

Присутніми на заходах були викладачі, музиканти та учні, які глибоко шанують творчість Генріха Нейгауза, пам’ятають його внесок до розвитку музичного мистецтва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар