Про стінопис у Кропивницькому розповіли на європейській стріт-арт конференції

Художник-мураліст Олександр Брітцев розповів про стінопис «Корифей Марко», над яким зараз працює в Кропивницькому, в рамках європейської стріт-арт конференції ARTE URBANA.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської обласної ради.

«Конференцію організатори з Іспанії присвятили українському стріт-арту під час війни. Ми розповіли, як в умовах російського вторгнення продовжуємо працювати, які теми муралів зараз у тренді. Зрозуміло, основний запит українців – це патріотична тематика, це сильні символи й образи», – зазначив Олександр Брітцев.

Під час конференції він розповів, що зараз працює над одним із таких патріотичних стінописів у Кропивницькому.

«Мурал присвячений 140-річчю першого професійного українського театру. Його створюємо у самому серці міста, яке, до речі, називається іменем видатного корифея. І цей мурал можна оцінювати як іще один крок до самоідентифікації кропивничан», – додав художник.

Олександр Брітцев уточнив, участь у конференції взяли митці як з України, так і Європи. Частина знаходилася на майданчику в іспанському місті Віго, частина долучилася онлайн.

Як уже повідомлялося, ініціатива створення муралу в Кропивницькому належить голові Кіровоградської обласної ради Сергію Шульзі. До реалізації арт-проєкту долучилося понад 15 меценатів.

Олександр Брітцев і Сергій Шульга

Читайте також“На сцені все має бути актуальним, тому москалика ми в кінці вішаємо” – режисер “Бондарівни”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар