Sвої для своїх: у Кропивницькому презентували проект дослідження нових назв вулиць (ФОТОРЕПОРТАЖ)

©Олександр Майоров

Вчора, 22 липня, у Кропивницькому презентували топонімічний проект , який має на меті розповідати кропивничанам та гостям міста про людей, в честь яких перейменовані вулиці обласного центру.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

В обласному музеї мистецтв авторка проекту “Sвої” та стипендіатка голови облради Сергія Шульги Єлизавета Єрещенко разом зі своє командою презентувала перші 5  відеоісторій присвячених Степану Чебану, Володимиру Панченку, Віктору Чміленку, Миколі Смоленчуку та Андрію Матвієнку.

Назву проекту авторка пов`язує з війною та тим, як вона показала хто є чужим, а хто своїм.

“В наш час така ініціатива актуальна. Більшість молоді, яка переїхала до нашого міста, навчається в вищих навчальних закладах, яка тимчасово тут перебуває, цікавиться питанням, на честь кого названа та чи інша вулиця. Ми маємо їм про це розповісти. Нам важливо розповідати про те, які ці персони неординарні , цікаві, що за їхніми прізвищами стоїть набагато більше ніж просто ініціали”, – розповіла Єлизавета Єрещенко.

Окрім відеоісторій , які знайомили гостей  з важливими постатями нашого міста , про них розповідали запрошені на захід знайомі та колеги.

 « Якщо ми вивчаємо власну , свою історію, то країна має майбутнє. Я вважаю цей проект дуже важливим та актуальним, адже головне завдання ворога – знищити нашу культуру, історію. Наша молодь працює над тим, щоб ми не забували, хто ми є, що ми українці. Дякую вам за це і бажаю наступних творчих успіхів і реалізації проекту», – подякував організаторам проекту голова обласної ради Сергій Шульга.

Авторки проекту додали, що не збираються зупинятися на досягнутому й будуть надалі допомагати Кропивницькому дізнаватися більше про своїх героїв.

Детальніше познайомитися з топонімічним проектом можна на фейсбук-сторінці “Sвої”.

image

image

07

8

064

68

79

84

086

6754

0909

Нагадаємо, ім’ям льотчика, який відволік на себе ворожу авіацію над Кропивницьким, назвали вулиці у двох містах України

Читайте також: “Баба Єлька. Мода” – на Кіровоградщині запустили новий творчий проект

Поширити:

Залишити коментар:

коментар