Кропивничанка створила серію колажів про боротьбу українців проти окупантів

Кропивницька художниця Ольга Краснопольська називає процес створення колажів арттерапією у першу чергу для себе і для друзів. Наразі у мережі можна побачити сім її колажів.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

«Після перших днів війни, в які я бігала розносила все, що могла, волонтерам, я подумала, що в мене вже більше нічого немає, що я можу віддати, не знала, що ще можу робити. І згадала, що я художник. Ідей в голові крутиться дуже багато, але розкладати полотна і фарби немає часу, бо для цього важливо зосередитись, налаштуватись, то я схопила планшет, відкрила фотошоп – почала робити колажі, бо це швидко і їх можна легко розповсюджувати в мережі. Арттерапія в першу чергу для мене самої і для моїх друзів, бо вони можуть співпереживати через ці колажі. Ну, і мистецтво має велику силу…» – розповідає Ольга.

0c470c97d3f9f9622e2328bd27f9ca31.jpg
©Ольга Краснопольська

Ідеї художниця черпає з життя та соціальних мереж. Картинки та фотографії бере з Гуглу.

Першим колажем було зображення українського сонця, яке сходить над руїнами москви.

«У зазвичай доброї і розважливої жінки накопичилася неймовірна кількість агресії.

Мені дійсно хотілося телепортуватися і підпалити москву, щоб зарево пожежі було видно з усіх частин світу. А тут ще фейсбуком поширювався вислів Джохара Дудаєва про українське сонце. То я й махнула», – пояснює Ольга Краснопольська.

Основою для колажів стали відоме зображення орла з Мельгунівського кургану (він розміщений на гербові Кіровоградської області), світлини з проєкту «Баба Єлька» (Ольга Краснопольська була учасницею однієї з експедицій у село Мошорине Суботцівської громади), елементи вишивки зі стародавніх рушників, скіфські кам’яні баби, що стоять біля обласного краєзнавчого музею.

Художниця вважає, що нас підтримує наша земля, ми зростаємо не в окремій індивідуальній бульбашці, а з самого дитинства бачимо і чуємо відголоси наших предків.

«Хочу наших скіфських баб підняти на бій, і деякі елементи черняхівської культури. Ну а далі – подивимось…» – каже Ольга.

колаж

колаж0

колаж1

колаж3

колаж6

колаж7

колаж9

Нагадаємо, у Кропивницькому зняли душевне відео про місцевих жінок.

Читайте також: Поради психолога у час війни

Поширити:

Залишити коментар:

коментар