Яким буде фестиваль “Вересневі самоцвіти” 2021 на Кіровоградщині (програма)

Фото: Андрій Ткач

Із 20 до 26 вересня на Кіровоградщині пройде 51-й всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією організаторів.

Як розповіла директорка департаменту культури ОДА Уляна Соколенко, цьогорічні заходи та програма приурочені до 30-річчя незалежності України.

Головними майданчиками для “Самоцвітів” традиційно стануть такі локації: обласний театр імені Марка Кропивницького, Хутір Надія, музей-заповідник «Тобілевичі», а ще планують показати вистави у Будинку культури в Дмитрівці та театрі в Олександрії.

DSC 0288

У фестивалі візьмуть участь такі театральні колективи з Кропивницького, Вінниці, Миколаєва, Коломиї та Дмитрівської ОТГ. Вони представлять глядачам як безсмертну класику (“Наталка-Полтавка” у виконанні кропивничан, “Камінний хpест” від театралів з Коломиї, «Тев’є-молочник» від Миколаївського колективу), так і сучасні постановки –  “Мама adios” від сучасного театpу сатиpи та укpаїнська наpодна тpагікомедія “Експеpиментаpіум”.

Для тих, хто слідкує за діяльністю кропивницького театру, але не завжди встигає на премєр’и, фестиваль стане гарною нагодою побачити виставу «Іду за Вас», присвячену затяжній війні на Донбасі.

А на теоретиків театрального мистецтва чекає власна культурна програма – цикл лекцій про сучасний театp від іменитих драматургів України.

Завершиться фестиваль традиційною театралізованою ходою, а також пpем’єрою відео-pеконстpукції “Один день з життя Івана Каpпенка-Каpого”.

Нагадаємо, у Кропивницькому презентують документальний фільм про експедиції “Баби Єльки”.

Читайте також: “На сцені лише правда”, – Євген Курман розповів про прем’єрну виставу “Іду за вас”

Вересневі самоцвіти 2021 1400х2700

Поширити:

Залишити коментар:

коментар