Стаття про “Бабу Єльку” увійшла до міжнародного наукового збірника

Стаття про фольклорно-етнографічний проєкт з Кіровоградщини “Баба Єлька” ввійшла до наукового збірника, який видали у Польщі за результатами міжнародної конференції.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією “Баби Єльки”.

Авторка статті Світлана Листюк знайомить міжнародну наукову спільноту з методологією польових досліджень “Баби Єльки” – що саме, якими методами і навіщо роблять учасники проєкту під час експедицій селами Кіровоградщини.

“Проєкту вже два роки. І до нас неодноразово зверталися відомі науковці зі сфери фольклористики й етнографії з пропозиціями розширити межі своєї роботи – від збору і вивчення народної спадщини до її наукової обробки і презентації. Це не входило в першочергові плани “Баби Єльки”, але проєкт досяг того рівня, коли ми маємо що показати не лише землякам, а й міжнародній спільноті. Ми дуже хочемо, щоб усі дізналися, якими чудовими, шляхетними і талановитими були наші предки. Щоб Кіровоградщину перестали називати диким полем і етнографічною пусткою. Бо тут надзвичайно багатий культурний пласт, яким варто пишатися і який треба презентувати на найвищому рівні”, – розповіла Світлана Листюк.

Конференція “SCIENCE, RESEARCH, DEVELOPMENT” (Наука, дослідження, розвиток), під час якої презентували “Бабу Єльку”, проходила дистанційно протягом 30-31 травня у Гданську. А збірник наукових матеріалів вийшов друком у варшавському видавництві. Примірники розіслали авторам і центральним науковим бібліотекам країн-учасниць конференції.

Нагадаємо, співачка YELKA презентувала кліп на прадавню пісню-веснянку з Кіровоградщини.

Читайте також: Кропивничанам показали автентичні народні сорочки Кіровоградщини і України

20200714 122545

20200714 122628

Поширити:

Залишити коментар:

коментар