Підлітків із Кіровоградщини запрошують безкоштовно навчатися кінодокументалістиці

Проєкт “Осінь на Плутоні 2.0” за підтримки Українського Культурного фонду запрошує підлітків із Кіровоградщини розповісти історії своїх дідусів та бабусь за допомогою камери. Проєкт починається з 10 липня та включає навчання основ документалістики та створення короткометражного фільму. Для участі потрібно заповнити заявку та зайти у свій обліковий запис Google.

Про це Першій електронній газеті повідомили представники проєкту.

Проєкт відкритий для всіх охочих підлітків, незалежно від наявного досвіду у відеозйомці. Для роботи на майстер-класах знадобиться смартфон та вільний доступ до інтернету. У програмі візьмуть участь 120 школярів, групи для майстер-класів формуватимуться по мірі надходження заявок. Початок навчання – 10 липня. Участь у проєкті безкоштовна. Кількість місць у проєкті обмежена, їх всього — 120, тому організатор заохочують не баритись із заявкою.

Разом із професійними режисерами школярі “Осінь на Плутоні” створять короткометражні фільми про своїх дідусів та бабусь, дізнаються методи документального кіномистецтва, зможуть отримати базові навички авторського кіно у форматі сторітелінгу. “Осінь на Плутоні” пріоритетно запрошує до участі школярів, що проживають в селах та маленьких містах України. Відзнятий матеріал буде змонтований командою проєкту, найкращі з короткометражок пропонуватимуться до участі в фестивалях документального кіно.

eec8891effdbd10119ee52c98d0c8551.jpg

Культурно-освітня ініціатива “Осінь на Плутоні 2.0” має на меті створення додаткових шляхів для творчого розвитку школярів, що проживають в селах та маленьких містах України. Окрім розширення знань у професійній сфері кінодокументалістики, для підлітків це можливість отримати нову якість комунікації з людьми старшого віку, у якій вони зможуть випрацювати дослідницький і одночасно емпатичний погляд на історії життя інших.

Культурно-освітній проєкт “Осінь на Плутоні 2.0” втілюється за підтримки Українського культурного фонду.

Детальніше про проєкт: https://www.facebook.com/FallOnPluto/
Лінк для реєстрації на проєкт: https://cutt.ly/hoFznkO
За додатковою інформацією звертайтесь за адресою: fall.on.pluto@gmail.com

Нагадаємо, кропивничанам показали автентичні народні сорочки Кіровоградщини і України.

Читайте також: “Баба Єлька” проводить аукціон на участь в експедиції Кіровоградщиною

Довідка:

Проєкт “Осінь на Плутоні”, започаткований незалежними театральними діячами Сашком Брамою у 2016 році (?), розпочався зі збору історій життя мешканців львівського геріатричного пансіонату. На основі цих матеріалів було створено документальну виставу “Осінь на Плутоні”, яка, до пандемії, в період з 2017 по 2020 роки, була презентована в репертуарах театрів у Львові та регіонах, а також на численних театральних фестивалях. Таких як часть в фестивалях: DESANT UA (Варшава, Польща), DEMOLUDY (Ольштин, Польща), Theatertreffen-Stückemarkt (Берлін, Німеччина), Ukrainian showcase within the international theatre conference IETM (Київ), URBÄNG (Кельн, Німеччина), Український тиждень в Гданську IV (Гданськ, Польща).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар