Фільм Олександра Жовни покажуть на міжнародному кінофестивалі в Індії

Вчора у Кропивницькому презентували фільм “Історія Лізи”, відзнятого за одноіменною книгою письменника та режисера з Новомиргорода Олександра Жовни. А вже 7 листопада стрічку покажуть на 25-му міжнародному кінофестивалі в індійському місті Колката.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту фестивалю.

Kolkata International Film Festival це другий найстаріший міжнародний кінофестиваль Індії, який щороку збирає більше сотні кінематографістів з різних куточків світу.

Цього року режисер і продюсер кращої стрічки за версією жюрі отримають 78 тис. дол.

Показ “Історії Лізи” вже анонсовано на сайті фестивалю:

067b2c637cb9997abe9a4afcc4785ce9.png
© kiff.in

Нагадаємо, головна роль у фільмі дісталася “сонячній” кропивничанці Мар’яні Ахраровій. У кількох епізодях грає її мама Тетяна. Жінка зізнається, що їй навіть маленька роль далася важко, а от дочка почувалася на майданчику впевнено. Для обох це був  перший акторський досвід.

Мар’яна радіє, що після зйомок у неї з’явилося чимало нових друзів – йдеться в сюжеті Суспільного.

На безкоштовний перегляд фільму зібралося чимало містян. Стрічка про життя і трагедії людей із синдромом Дауна викликала неоднозначні емоції у глядачів. На очах Вікторії Мовсіян виступили сльози:

“Я навіть не знаю, які це сльози… Співчуття, можливо… Чи розуміння того, який цей світ. А дівчинка – героїня! Просто героїня! Життєрадісна. Нам треба вчитися у неї жити”.

Після показу автор і режисер “Історії Лізи” Олександр Жовна розповів, що створюючи і книгу, і фільм він прагнув, аби сонячних людей більше помічали. Але не як особливих, інакших, а як рівноправних – без образ. Бо так чинять цивілізовані суспільства у всьому світі.

Трейлер фільму можна переглянути за посиланням.

Більше про прем’єру в Кропивницькому дивіться у відео Суспільного:

Кропивницькому презентували фільм "Історія Лізи".

У Кропивницькому презентували фільм "Історія Лізи". За словами письменника та режисера з Новомиргорода Олександра Жовни, стрічка розповідає про життя людей із синдромом Дауна та ставлення до них оточуючих. Перегляд фільму був безкоштовний.7 листопода фільм "Історія Лізи" покажуть на міжнародному кінофестивалі в індійському місті Колката.

Опубліковано UA: Кропивницький Субота, 2 листопада 2019 р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар