Відкриття нового сезону філармонії: відгуки кропивничан

Як уже повідомляла Перша електронна газета, у середу відбулося відкриття 74-го концертного сезону Кіровоградської обласної філармонії. Під час гала-концерту “Осінній Дивертисмент” із новою програмою виступили як уже знайомі публіці артисти філармонії, так і нові колективи.

Ми вирішили зібрати для вас відгуки кропивничан про цьогорічне відкриття нового сезону філармонії.

“Відкриття концертного сезону філармонії – одна з найочікуваніших подій кожного року. Щоразу дивуєшся, скільки геніальних талантів збирається на одній сцені за-для створення неперевершеного шоу! До того ж, різноманіття концертної програми – окрема родзинка заходу: тут тобі й пісні, й танці, й оркестр. Такий формат чудово підходить не тільки тим, хто хоче відпочити від клопіт, а й тим, хто в Кропивницькому вперше та бажає ознайомитись з артистами Кіровоградської обласної філармонії.
Адже побачивши та почувши таку цікаву й неповторну програму, важко не прийти сюди, на концерти, ще багато разів.

Дуже приємно спостерігати за розвитком репертуару артистів, який постійно поповнюється новими, сучасними творами. А також і за оновленим складом самих артистів. Так наприклад, на сьогоднішньому концерті-відкритті 74-го сезону, глядачі мали змогу насолодитися новоствореним вокальним тріо «Дежавю», спів і харизма яких викликають виключно позитивні емоції!

Бажаю нашій філармонії й надалі не втрачати обертів і радувати нас своїми чудовими програмами”! – Лада Тітова.

4e20e457aaf75cfb595e34c25b1ac40a.jpg

“Нинішній сезон передювілейний, бо наступного року обласна філармонія святкуватиме кілька круглих дат, у тому числі – 80 років існування самого закладу. Проте артисти, постановочна команда та адміністрація філармонії, як і завжди, поставилися до підготовки святкового концерту на вищому рівні.

На сцену вийшли улюблені багатьма художні колективи, які радують глядача уже багато років – «Концертіно», «Єлисавет-ретро», «Зоряни». Але цього разу вони здивували і вразили абсолютно новим репертуаром. Судячи з того, як аплодували глядачі, кричали «Браво!», нові пісні і хореографічні номери їм припали до душі.

Тепло і з гарячими оплесками вітали прем’єри на філармонійній сцені. Серця присутніх полонило дівоче тріо «Дежавю», молоді вокалісти, таланти яких розгледіли у філармонії і відкрили їхні імена.
Святковий настрій усіх глядачів досяг апогею, коли на сцену вийшли улюблені «Зоряни». Скільки б не минало років колективу, вони як і завжди, запальні, майстерні і яскраві.

Варто віддати належне і артистам філармонії, і її керівнику Миколі Кравченку, які попри всі негаразди сьогодення зуміли не тільки зберегти яскраві таланти краю, а й знайти нові зірки, які радуватимуть глядача.

Хочеться, щоб і глядач підтримав філармонійців і ходив на концерти. Адже поки ми співаємо і танцюємо, поки живе душа народу”. – Любов Попович.

0b4ca816d10ebca7975b6b8379bd87c1.jpg

“Гала-концерт – це фактично це була презентація нової програми мистецького закладу, де істотно помолодшав колектив та, відповідно, оновився репертуар.

Із упевненістю можна сказати, що філармонія – один із найбільш «молодіжних» мистецьких закладів України, який уже має власних «зірок» і «зірочок». Наприклад, Олександр Безай, який віртуозно втілив образ Фігаро з опери Россіні разом із камерним оркестром «Концертіно» під керуванням Наталії Хілобокової. Приязно прийняла публіка нове вокальне тріо «Дежа вю» (Іванна Клоц, Віра Кузьменко, Олена Колосюк). Дівчата довели, що можуть виступати не лише в якості солісток, а й співати разом джаз, поп чи український солоспів.

Запам’ятались голоси Артема Гасленка та Владислава Бураги. У новому амплуа постав перед глядачами улюбленець публіки Ярослав Страшной – цього разу уже не в якості соліста філармонії, а закордонного гостя.

Приємне враження залишив оновлений ансамбль народної та сучасної музики «Єлисавет-ретро», який віднедавна очолює Олена Фурманова. Нові аранжування в характерному й добре в пізнаваному стилі роблять цей колектив бажаним гостем і в сільському клубі, і в концертній залі.

Як завжди, «вишенькою на торті» став виступ академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни». Зберігаючи традиції, започатковані патріархом української хореографії Анатолієм Кривохижею, цей самобутній колектив на чолі з народною артисткою України Антоніною Червінською залишається юним і свіжим.

Отож, про підсумок. Тішить, що «три кити» обласної філармонії – камерний оркестр «Концертно», ансамбль народної та сучасної музики «Єлисавет-ретро» та академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни» – живуть, квітнуть і активно розвиваються. При цьому вони лишаються вірними традиції та сміливо експериментують. Це відбувається завдяки тому, що до філармонії прийшли молоді талановиті артисти. Їх приємно бачити й, що дуже важливо, чути.

Тож велика подяка керівництву й колективам головного мистецького закладу Кіровоградщини за те, що дарують публіці відчуття радості й гармонії. Незважаючи ні на що”. – Людмила Макей.

c56fdff314bf4bf79081c0038691b298.jpg

“Величезне спасибі за сьогоднішній концерт. Дуже сподобався дует Іванни та Артема, це справді щось нове та якісне. Ми з сім’єю прекрасно провели час, отримали заряд гарного настрою! Було видно, що і сусіди по залу щиро насолоджувалися музикою. Бажаю всьому колективу філармонії нових творчих успіхів! Хай щастить Вам на культурній ниві нашого краю”. – Людмила.

“Величезне спасибі за концерт «Осінній дивертисмент». Душу переповнюють позитивні емоції, що не можу не поділитися! Все було дуже красиво, на найвищому рівні виконання – від ведучих до артистів. Не знаю, як це пояснити, але атмосфера і дух філармонії змінився в кращу сторону! Більше життя, свіжого повітря! Просто диву давалася! Радує те, що багато талановитої молоді! А яким приємним сюрпризом став виступ вокального тріо «Дежавю», дівчата великі молодці! І спільне виконання чоловічої групи оркестру академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» пісні «Моя Україна» разом з Татетяною Яковенко! Хочеться побажати колективу філармонії подальших творчих успіхів, а особисто Миколі Кравченку сказати – спасибі за те, що Ви робите! Правильною дорогою йдете! І нехай вам щастить”! – Анна Безгина.

8f15eff0cdcd3796656ed6e0429890bd.jpg

“Я хочу щиро подякувати керівництву Кіровоградської обласної філармонії за настільки блискучу програму. Дякую за море позитивних емоцій і прекрасний настрій”! -Іван.

“Хочу висловити свою думку і захоплення після відвідування відкртиття концертного сезону! Все відбулося на високому професійному рівні і з вишуканим художнім смаком складена сама програма концерту, дуже органічні ведучі. Дуже вдячна Миколі Івановичу і колективу філармонії за незабутні і хвилюючі моменти концерту. Спасибі вам велике, дорогі! Ви робите дуже велику справу і, сподіваюся, відчуваєте нашу подяку. Продовжуйте в тому ж дусі. Браво”! – Тетяна, м. Знам’янка.

05ead40653364014ae211d58fa789767.jpg

“Хочеться поділитися своїми враженнями від концертної програми! Приголомшлива, гарна, професійна, енергетика концерту захоплює глядача з першого виступу і не відпускає зал до останнього звуку, до останньої ноти. Знайомі твори забарвилися в мільйон нових відтінків, а вперше почуті відразу і безперечно ставали улюбленими..Мелодіі звучали настільки проникливо і з такою душевною віддачею, що складалося відчуття, що артист виконує пісню тобі і тільки тобі і від цього єднання захоплює дух і хочеться разом з ним танцювати, співати, сумувати, радіти, тому що це і про тебе теж … Блискуче підібраний репертуар. Дякуємо за чудовий концерт”! – Світлана Іванова.

“Це був неймовірний концерт! Я буваю на гала-концертах Кіровоградської філармонії майже щороку, і скажу, що вони – майстри! Для мене неймовірно було почути болісні слова директора закладу Миколи Кравченка, що сьогодні артисти так мало заробляють. Але те, що вони співають і танцюють не тільки для жителів обласного центру, а й для сільського глядача, говорить про те, що вони віддані своїй справі”! – Лариса Черненко.

e496ff966c637956dd8db90e1e304867.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар