Наступного тижня на ШЕ.FEST вперше приїдуть театрали з Кропивницького

© ЛітАкцент

Щорічний фестиваль Тараса Шевченка ШЕ.FEST відбудеться 18-19 серпня у селі Моринці на Черкащині. Цього року на фестиваль вперше приїдуть актори академічного українського музично-драматичного театр ім. М. Л. Кропивницького із виставою за п’єсою “Назар Стодоля”.

Про це йдеться на сторінці ШЕ.FEST у Instagram, повідомляє Перша електронна газета.

“Мусимо нагадати, що “Назар Стодоля” – це єдина повноцінна п’єса Тараса Григоровича, яка дійшла до нашого часу! ???????????? І цю п’єсу поставив чудовий Кропивницький театр, який везе її на #Шефест2018 в повному звучанні, з оркестром та усіма дійовими особами ????????????”, – пишуть організатори. – Романтична балада Шевченка, на відміну від більшості його творів, не має протестного характеру.

Щедрий різдвяний стіл, вечорниці, кобзарська творчість, Запорізька Січ, реєстрове козацтво – це елементи, які втілюють ідею раю Тараса Шевченка на Землі.

Розроблено всі головні етнографічно-побутові обряди, які супроводжували життя в Україні гетьманської доби ХVII століття. Не пропустіть”!

Як у минулому році делегація з Кропивницького відвідала “Ше.Fest”, читайте у нашому матеріалі.

36480138_797793240608375_386182181988335616_n

Для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть декілька локацій, пише “Укрінформ“. Із головної музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів. Також у програмі п’ятого ШЕ.FEST – екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників. Кожен бажаючий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись у наметовому містечку поблизу Моринців.

Лозунг цьогорічного фестивалю – “Талант бути вільним”, адже, вважають організатори, Шевченко, незважаючи на непросту життєву історію, мав унікальний дар – бути вільним. В основі фестивалю – цитата Тараса Шевченка: “І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик…”.

Ідея фестивалю – оновлення і популяризація постаті поета, Шевченко завжди має бути модним і актуальним, так само, як і його творчість.

ШЕ.FEST – це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, бунтаря, а й неформала своєї епохи і водночас – надзвичайного генія.

Перший ШЕ.FEST відбувся 16-17 серпня 2014 року в селі Моринці з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка. Захід був підтриманий Міністерством культури України. Відтоді він проходить щороку за сприяння Моринської сільської ради, Черкаської обласної державної адміністрації та Міністерства молоді та спорту України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар