Мистецька експедиція VIDLIK project приїде у Павлиш Кіровоградської області

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© biggggidea.com

VIDLIK project – проект, що дає старт сучасному мистецтву в маленьких містах та селах України. У маршруті активістів – смт Павлиш Онуфріївського району Кіровоградської області. Список може доповнюватися, адже прийом заявок триває.

Інформує Перша електронна із посиланням на biggggidea.

Ініціатори проекту везуть у невеличкі міста та села України ряд майстер-класів, які спрямовані на потреби обраного регіону. У результаті кожен населений пункт створить власний продукт мистецтва:

“VIDLIKproject – освітній соціально-культурний проект, спрямований на розвиток культури в маленьких містах та селах України шляхом залучення молоді в мистецьку та соціальну діяльність. Це 10-денна експедиція команди проекту в певний населений пункт, під час якої місцеві підлітки та молодь створять власний продукт мистецтва та отримають необхідну теоретичну базу знань і навичок для майбутньої творчої діяльності. Оскільки проект має на меті охопити всю країну, його програма змінюється в залежності від потреб регіону”, – йдеться в описі проекту.

Фінансування проекту – спільнокошт, зібраний на порталі ВеликаІдея. Загалом на VIDLIK project зібрали 47 300 грн. Активісти кажуть, що середньостатистичний мешканець селища не цікавиться подіями, адже йому це зовсім “не його формат” або ж він уже пробував і йому не сподобалось:

“А в Києві ми щодня розриваємось між кількістю цікавих подій в один і той же час. Чи  може цим похвалитись середньостатистичне село? Ні! І знаєте що, #vidlikнасцезадовбало.
Нам достатньо цього, щоб почати діяти”, – пишуть на VIDLIK project.

Своїм проектом активісти просувають ідею “продуктивного патріотизму”:

“Реалізація проекту передбачає використання тільки локального ресурсу та активну співпрацю з місцевою владою, аби довести, що творчість та активна діяльність не залежать від географії, кількості населення або бюджетів. Таким чином поширюється ідея “продуктивного патріотизму”. Звучить трохи пафосно, але чому ні? Це все допоможе місцевим підліткам та молоді продовжувати займатись культурною діяльністю і після проекту. В рамках проекту доведемо, що українська сучасна культура існує, більше того – вона говорить мовою сьогодення про сьогодення”, – додають активісти.

© biggggidea.com

Тож ініціативна група з Києва планує розвозити свою творчість та мотивацію в різні куточки України. Серед запланованих поїздок – зупинка у смт Павлиш Кіровоградської області.

“У нас круті новини! Не встигли ми розпочати проект, як нас уже запрошують в інші містечка! Це означає, що проект уже працює і є дійсно дуже важливим, оскільки знаходить відгук у багатьох людей з різних куточків України. Ми безмежно щасливі і дуже дякуємо Вам за увагу до нашого проекту!” – пишуть активісти.

Із 5-14 січня освітній соціально-культурний проект VIDLIKproject буде в місті Щастя Луганської області”. Також є список населених пунктів, які вже включили до проекту:

  • смт. Калинівка Вінницької області,
  • м. Каховка Херсонської області,
  • смт. Рокитне Київської області,
  • м. Слов’янськ Донецької області,
  • смт. Павлиш Кіровоградської області,
  • м. Теплодар Одеської області,
  • м. Генічеськ Херсонської області!

“І це далеко не весь список поїздок, наша команда дуже амбітна і має на меті охопити всю Україну! Ми раді будь-якій співпраці, пишіть нам на пошту vidlikproject@gmail.com або на сторінку фейсбук“, – додають засновники проекту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар