На вул. Шевченка у Кропивницькому встановлять меморіальну дошку автору “Трьох товстунів”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Юрий Карлович Олеша

На вул. Шевченка у Кропивницькому встановлять меморіальну дошку на честь прозаїка і драматурга, автора роману-казки “Три товстуни” Юрія Олеші.  Із такою ініціативою до міськради звернулася Асоціація польських журналістів. Відповідне рішення погодила топонімічна комісія сьогодні, 20 жовтня.

Асоціація польських журналістів виграла грант і профінансує встановлення дошки, інформує Перша електронна.

Меморіальну дошку планують встановити на будинку, де народився Юрій Олеша – на вул. Шевченка, 20.

Представник Асоціації польських журналістів Віталій Плінський розповів, що вулиця і провулок імені Юрія Олеші є навіть в Одесі. А в місті, де народився прозаїк, немає.

Члени топонімічної комісії погодили це рішення.

Довідково: Юрій Карлович Олеша народився 19 лютого (3 березня) 1899 року у Кропивницькому — радянський прозаїк і драматург.

Письменник відомий як автор роману-казки «Три товстуни». На основі цього твору створили п’єсу, яка досі успішно йде на сценах багатьох країн світу. Її переклали на понад 15 мов. За мотивами казки згодом було створено балет і знято фільм.

Нагадаємо, напередодні Дня учителя в Новоукраїнській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 відбулося  відкриття меморіальної дошки колишньому її директору 1963-1989 років Чернезі Василю Якимовичу.

13 жовтня відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю 59-ї мотопіхотної бригади Євгену Яловцю. Пам’ятку встановили на фасаді школи села Созонівка, в якій навчався загиблий.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар