У Кропивницькому відбудеться Всеукраїнський фестиваль вокально-хорового мистецтва

27-28 травня 2017 року в приміщенні Кіровоградської обласної філармонії відбудеться ХХVІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів».

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Кіровоградський обласний Центр народної творчості.

Фестиваль започатковано у 1992 році управлінням культури і туризму облдержадміністрації та обласним Центром народної творчості. За роки існування «Калиновий спів» завоював популярність та любов численних шанувальників народного пісенного аматорського мистецтва, здобув загальнодержавне визнання, отримавши статус Всеукраїнського.

Унікальність проекту фестивалю-конкурсу, розробленого заслуженим працівником культури України Валентиною Семенівною Пращур, у глибоко національній ідеології, символіці та виплеканих роками традиціях, які створили й ствердили на теренах України його неповторне обличчя.

Втілюючи головну ідею – об’єднати аматорські колективи народним мистецтвом у єдину співочу родину, збагативши її неповторним пісенним колоритом різних регіонів України, «Калиновий спів» щороку залучає до пісенного дійства біля двох тисяч аматорів області та гостей з різних куточків України.

У конкурсній програмі своє мистецтво представлять солісти, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі Кіровоградщини, гості з Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської областей та м. Києва.

«Калиновий спів» розпочнеться з традиційного ритуалу уквітчання кущів калини, посаджених на честь 10-ї, 15-ї та 25-ї річниць фестивалю.

Вперше в рамках фестивалю відбудеться презентація автентичного та сучасного українського національного вбрання, представленого творчими делегаціями районів та міст області «Врода калинова».

У фойє філармонії відкриється виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай», на якій цього року свої кращі вироби демонструватимуть майстри Петрівського району. Окрасою «Калинового розмаю» завжди є виставка короваїв, презентованих творчими делегаціями районів, міст нашого краю та гостей з інших областей України. Також у фойє буде розміщена фотовиставка «Калиновий дивосвіт».

Під час церемонії урочистого відкриття на сцені до фестивальної емблеми – гілки калини – щороку пов’язується новий рушник, спеціально вишитий народними майстринями окремого району чи міста області. Цього року така честь надана делегації Петрівського району.

За традицією, за участі аматорських колективів області та гостей проводяться благодійні концерти в обласному госпіталі для ветеранів війни.

У програмі фестивалю:

  27 травня
9.00 Традиційне уквітчання калини, посадженої на честь фестивалю

 

  Презентація автентичного та сучасного українського національного вбрання, представленого творчими делегаціями районів та міст області «Врода калинова»
   
10.30 Відкриття виставки «Калиновий розмай»

майстрів декоративно-ужиткового

та образотворчого мистецтва Петрівського району

Виставка короваїв

 

11.00 Урочисте відкриття фестивалю

Конкурсна програма

Благодійні акції

   
  28 травня

 

11.00 Нагородження та заключний концерт переможців фестивалю
Поширити:

Залишити коментар:

коментар