“Сухішвілі” у Кропивницькому: старт із вигуків “Браво!” та український гопак із грузинською душею

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Гучними оплесками та вигуками «Браво!» зустрічали жителі Кропивницького Національний балет Грузії «Сухішвілі», концерт якого відбувся у обласній філармонії. Неймовірні костюми, запальні танці, жива музика, професіоналізм танцюристів зачарували глядачів. Але не тільки це вразило тих, хто сидів в залі. «Сухішвілі» кожним своїм танцем підкреслювало – ми вільні люди і нікому не підкорятимемося. І в цьому ми, українці, дуже близькі до грузинів.

«Ідеш дивитися виступ «Сухішвілі» і замість того, щоб повноцінно абстрагуватися від буденного й насолодитися дійством, чомусь починаєш загадувати історію боротьби кавказьких народів з Росією за свободу. Відмахуєш раптово прибулі думки про поему «Кавказ» і Прометея, аби не заважали дивитися на сцену, відганяєш рядки «І вам слава, сині гори, кригою окуті. І вам, лицарі великі, Богом не забуті». Згадуєш, як у дитинстві тебе в УКРАЇНСЬКІЙ школі вчили танцювати російський танець під «Во полє бєрьозка стояла…», аби ще змалечку вбити тобі в голову – «ху із ху», – написала у фейсбуці викладачка Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В. Винниченка Ольга Кирилюк.

Справжнім сюрпризом для кропивницьких глядачів став вихід «Сухішвілі» в українських костюмах і наш славнозвісний гопак. І, хоча справжні знавці української культури говорили, що грузинам далеко до Національного заслуженого академічного ансамбль танцю України імені Павла Вірського. Але дуже хочеться, щоб наші артисти вийшли на сцену в грузинських костюмах і затанцювали, наприклад, «Лезгінку». Було б цікаво подивитися.

До речі, під час концерту «Сухішвілі» журналістам заборонили фотографувати, попередивши про штраф у 1000 доларів США. Проте ніхто не забороняв фотографувати на телефони. І чи не кожен глядач старався принести додому частинку грузинського настрою і бойового духу.

Нагадаємо, майже рік тому “Сухішвілі” уже приїздили у Кропивницький.

DSC_1221 DSC_1246 DSC_1244 DSC_1243 DSC_1242 DSC_1240 DSC_1238 DSC_1237 DSC_1236 DSC_1234 DSC_1231 DSC_1225 DSC_1224

Поширити:

Залишити коментар:

коментар