Народні депутати хочуть відкрити доступ до інформації про об’єкти комунального майна

Сьогодні в Україні та, зокрема, на Кіровоградщині існує проблема непрозорості передачі в оренду або реалізації державного та комунального майна.

Представники бізнесу не мають доступу до інформації про об’єкти, які б вони могли використати для організації власної справи. Чиновники на місцях, як правило, приховують таку інформацію, що не дозволяє на конкурентних засадах реалізувати або передати в оренду майно.

Щоб зняти цю проблему члени Комітету з питань економічної політики ВР підтримали законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівності та прозорості доступу суб’єктів господарювання до об’єктів державного і комунального майна» (реєстр.№4008 від 03.02.2016) і рекомендували Верховній Раді України прийняти його в першому читанні за основу та в цілому.

За словами народного депутата України Станіслава Березкіна, члена Комітету з питань економічної політики, метою законопроекту є забезпечення прозорості і рівності доступу до об’єктів державного і комунального майна усіх зацікавлених осіб, усунення потенційних корупційних ризиків, зловживань та неефективного використання об’єктів державного і комунального майна.

«Законопроект відкриє можливості для створення нових робочих місць, додаткових надходжень до бюджетів усіх рівнів та залучення інвестицій у розвиток територіальних громад моєї рідної Кіровоградщини», – зазначив Станіслав Березкін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар