Кіровоградських політиків узяли під контроль

Учора, 3 червня, під час третьої сесії Кіровоградської міської ради представники Асоціації Політичних Наук вручили депутатам листи-повідомлення, про те що від сьогоднішнього дня вони і їх політичні сили перебуватимуть під постійним контролем громадськості.

«Сьогоднішні листи – це початок всеукраїнської кампанії «Під контролем», одним із засновників якої є Асоціація Політичних Наук». Десятки громадських організацій з усіх куточків України об`єднали свої зусилля заради того, щоб шукати факти політичної корупції, розслідувати корупційні схеми, оприлюднювати отриману інформацію і вимагати законного покарання для тих, хто цією самою корупцією займається» – розповів про старт кампанії голова «АПН» Дмитро Сінченко.

Роботу депутатів оцінюватимуть за 5-ма критеріями: прозорість і підзвітність, відкритість, наявність корупційних ризиків, політичної корупції та наявність конфлікту інтересів. Всі факти корупційних дій, отримані у ході кампанії, будуть передаватись у відповідні органи з метою покарання винних та усунення факту корупційного діяння.

«Активісти нашого руху докладатимуть усіх зусиль для того, щоб учасники корупційних схем не змогли уникнути відповідальності.

Ми сподіваємося, що політичні партії, які представлені в наших місцевих радах співпрацюватимуть з рухом «Під контролем», вчасно реагуватимуть на наші повідомлення. Та у разі підтвердження корупційних зловживань із боку їх представників, прийматимуть відповідні рішення щодо завершення їхньої політичної кар’єри» – наголосив Дмитро Сінченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар