Кіровоградська міськрада взяла до розгляду петиції активістів

Кіровоградська міська рада все ж взяла до розгляду 2 петиції, що набрали більше 250 голосів на сайті ГО «Асоціація Політичних Наук». Петиції стосувались нового регламенту Кіровоградської міськради та Положення щодо електронних петицій. Про це Першій електронній повідомляє прес-служба АПН.

Це сталось після відповідних скарг, надісланих Кіровоградському міському голові, Уповноваженому ВРУ з прав людини та народним депутатам. Скарги стосувались порушення термінів розгляду петицій, що набрали необхідну кількість голосів.

«Кіровоградська міськрада взяла до розгляду 2 петиції, що набрали більше 250 підписів на сайті Асоціації Політичних Наук, а не 450 за 45 днів, чим визнала юридичну правоту нашої ГО. Саме так, згідно Закону, кіровоградці мають збирати 250 підписів за 3 місяці, щоб їх петиція була розглянута, якщо не будуть внесені до статуту міста інші терміни. Секретар міськради Сергій Бойко запевнив мене, що до розгляду невідкладно будуть взяті також ВСІ петиції, що набрали понад 250 підписів на сайті міськради. Справедливість є, друзі! Якщо за неї трішки поборотись. Дякую всім, хто підписав петиції, і всім, хто підтримував!» – коментує голова АПН Дмитро Сінченко.

Нагадаємо, що рішенням міської ради, яким було прийнято Положення про електронні петиції, передбачено збір 450 підписів за 45 днів. Хоча, відповідно до Закону, для міст з таким населенням як у Кіровограді, передбачено 250 підписів, а термін їх зібрання – 3 місяці. Прямі норми перехідних положень Закону діють до моменту внесення відповідних змін до Статуту міста.

Рішенням Кіровоградської міськради були прийняті відповідні зміни, проте вони можуть вступити в силу виключно після їх реєстрації в органах юстиції.

Станом на сьогодні необхідну кількість голосів набрало 6 петицій, проте, в порушення термінів, жодна з них досі не була розглянута міською радою, а 2 з них (щодо заборони «добровільних» внесків у дитсадках і школах та щодо збільшення кількості урн) досі не взяті до розгляду.

Активісти «Асоціації Політичних Наук» просять міського голову та омбудсмена розібратись у неправомірній ситуації, що склалась, негайно розглянути всі петиції, що набрали необхідну кількість голосів та в подальшому дотримуватись українського законодавства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар