Кіровоградські депутати затвердили регламент без урахування побажань громадськості

Депутати Кіровоградської міськради вчора, 29 березня, проголосували за проект нового регламенту КМР 7-го скликання. Спочатку депутати пролосували за внесення правок до кожного пункту регламенту, а потім затвердили документ вцілому.

Правки, які були запропоновані громадськістю для внесення, депутати так і не внесли у документ.

Нагадаємо, вчора перед початком третього засідання другої сесії міськради кіровоградські активісти організували флешмоб перед сесійною залою. Мета акції – привернути увагу депутатів до проблеми порушення міськрадою Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Кіровоградські активісти вимагали, щоб депутати доповнили регламент КМР двома пунктами:

  1. оприлюднювали  проекти рішень міської ради за 20 робочих  днів до сесії, оскільки у новій редакції регламенту передбачаються «виняткові випадки», коли проекти можна не оприлюднювати;
  2. зменшити кількість підписів на підтримку електронних петицій з 450 за 45 днів до 250 за 90 днів.

Над розробкою регламенту робоча група з депутатів міськради працювала 4 місяці.

Довідка

Регламент – сукупність (система) правил, що регулюють, обмежують режим праці, технології виконання проектування, ремонтних робіт тощо, наприклад, на шахтах, у кар’єрах, у свердловинах, на заводах. Регламент ремонту укладається науково-дослідними організаціями чи організаціями-розробниками нових методів ремонту і ремонтними організаціями, а затверджується видобувними підприємствами чи акціонерним товариством. Дотримання регламенту сприяє підвищенню ефективності та безпеки виконання робіт.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар